Neem jij je studieboeken mee op vakantie?

Vakantie. Minstens 8 heerlijk weken niets doen aan je studie. Nou ja, misschien een hertentamen, of nog wat scriptiewerk. Dus wat doe jij? Neem je je studieboeken mee op vakantie?

Waarom het een goed idee is om je studieboeken mee te nemen

Je hebt tijd! Eindelijk, zeeën van tijd. Waarin je rustig je gang kunt gaan in jouw tempo. In plaats van hele dagen boven je boeken/computer hangen, pak je nu elke dag een paar uurtjes. En heb je toch nog ruim de tijd om allerlei andere vakantiedingen te doen.

Waarom je je studieboeken beter thuis kunt laten!

De praktijk is altijd anders. Je studieboeken gaan wel mee op reis, maar ze blijven ongelezen in je tas liggen. Je hoofd staat er niet naar. En je computer gebruik je alleen maar om je mail te checken, en nu.nl. En elke keer als je je computer weer dichtslaat voel je je lichtelijk schuldig omdat vandaag weer niet gelukt is om even te studeren.

Take a break!

Studieboeken mee als je weggaat op vakantie? Doe maar niet! Je mag best even vrij hebben en echt even genieten van je vakantie en niet met je studie bezig zijn. Da's ook wel goed voor je hersenen en je motivatie. De vakantie is toch lang zat. Nadat je bent weggeweest zijn er nog voldoende dagen om wel wat aan je studie te doen. En wil je dan helemaal actief zijn: kies dan de beste tijdstippen van de dag om te studeren. De tijdstippen waarop je brein het snelste de studiestof opneemt en verwerkt. Waarin je het meest creatief en gefocust bent.

Enjoy your summer holiday!

 

ps: ga je nog weg? En heb je studieboeken te koop bij Bookmatch? Zet je boeken in de vakantiestand. Dan voorkom je dat mensen graag een boek willen kopen, maar jij het niet op kan sturen omdat je op het strand ligt te bakken.

 

foto © flickr/will ockenden 

Door Marianne op 8 juli 2015