Sinterklaas surprises met boeken

Zoek, doek, hoek, broek, vloek, snoek, facebook, geodriehoek: Er zijn gelukkig genoeg woorden die rijmen op 'boek'. Dus over de gedichten bij mijn Sinterklaaspakjes maak ik mij nooit zorgen. Het inpakken is een andere verhaal. Meestal moeten toch op het laatste moment nog de gedichten geschreven worden en de pakjes ingepakt. En een boek is toch al vrij snel herkenbaar als een boek. Hoe kan je een boek dan toch leuk inpakken?

Fröbeldefröbel

Het grote voordeel van een boek is dat het als basis kan dienen van een heleboel surprises. Met wat fantasie, karton, gekleurd papier, een schaar en lijm kom je een heel eind. Een computer, een weegschaal, een stoomboot. Maar ik kwam ook deze giraf tegen. Ik denk dat ik deze zelf dit jaar ga maken.

Lekker kleverig

Een kleverige surprise maken? Verstop je boek in gelatine. Wat je nodig hebt? Gelatine blaadjes, water, een schaal die groot genoeg is. Pak het boek vooral heel goed en waterdicht in. Maak de gelatine, doe een laagje gelatine in de schaal, laat het hard worden, doe het boek in de schaal, gelatine eroverheen en laat het een nacht in de koelkast hard worden. Geen zin om gelatine te maken? Je boek in een schaal met kleverige spaghetti leggen kan natuurlijk ook.

Een kado ín een boek


We hopen natuurlijk van harte dat je je studieboeken verkoopt. Maar je kan de dikke exemplaren ook goed gebruiken als sinterklaas surprise. Want de ultieme boeksurprise is natuurlijk een kadootje in een uitgehold boek. Het kost even wat tijd, maar succes gegarandeerd.

  • zoek een dik boek uit en plak de bladzijden aan elkaar door lijm te smeren rondom de buitenkant van het boek.
  • Snij de pagina’s uit. Laat ongeveer een halve centimeter rand over. Elke keer een paar pagina’s. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. De eerste paar pagina’s die snij je natuurlijk niet uit, begin bij pagina 20.
  • Smeer ook nog wat lijm aan de binnenkant van de uitgeholde pagina's en laat dan drogen
  • kadootje erin stoppen en het boek inpakken.


Je hebt nog 2 weken tot de Pakjesavond! Hoe geef jij een boek kado?

Door Marianne op 23 november 2013