Studieboeken verkopen, doe het nu

Daar zit je dan, aan het einde van je studie, aan het einde van een semester of trimester. Je vakken gehaald, scriptie afgerond. En een hele berg studieboeken. Wat ga je daarmee doen? Ons advies; zo snel mogelijk verkopen.

Waarom je boeken zo snel mogelijk verkopen?

Er zijn 2 belangrijke redenen om je oude studieboeken zo snel mogelijk te verkopen. Ten eerste omdat bij studieboeken er vaak een nieuwe druk verschijnt van het boek. En nieuwe studenten wordt aangeraden om de nieuwe druk te kopen. De nieuwe druk verschilt vaak niet heel erg van de oude, dus je kan als nieuwe student best een oude druk kopen.

De tweede reden om je studieboeken zo snel mogelijk te verkopen, is omdat je ze na je studie toch nooit meer inkijkt. En dat weet ik uit ervaring. Ik heb een aantal boeken bewaard waarvan ik dacht dat het handig was of interessant. En echt, ze zijn de kast niet meer uit geweest. Zonde, want ik heb er destijds toch veel geld voor betaald. En als je daarvan wat terug kan krijgen, is dat mooi meegenomen.

Op dit moment, eind augustus, is het erg druk Bookmatch.nl. Er worden per dag ongeveer 500 boeken aangeboden en 400 matches gesloten. Zo zijn er mensen die hun boeken aanbieden en binnen 2 minuten verkocht hebben! Het nieuwe studiejaar komt eraan, studenten hebben hun boekenlijst gekregen en op zoek gaan naar goedkope studieboeken. Dus aarzel niet, sla je slag en bied snel je studieboeken op Bookmatch aan. Wellicht hou jij er nog een leuk apres-vakantie verrassing aan over.

Ik wil mijn studieboeken verkopen!

Door Marianne op 27 augustus 2012