Bookmatch partnerprogramma

Graag nodigen wij studie- en studentenverenigingen uit om deel te nemen aan ons partnerprogramma. De manier om de leden van een vereniging te helpen aan goedkopere tweedehands studieboeken en een manier om geld te verdienen voor de vereniging.

Wij bieden een commissie van 10% over de omzet van tweedehands studieboeken die op Bookmatch gerealiseerd wordt, door traffic afkomstig van een vereniging. Dit kan op verschillende manieren.

Link op website van de vereniging

Door een simpele link naar Bookmatch kan je als vereniging al geld verdienen. Wanneer er een boekenlijst beschikbaar is op de site van de vereniging, dan is de kans het grootst dat een klik ook omzet oplevert. Op Bookmatch kunnen we op basis van een lijst isbn nummers bepalen welke verkoper van deze boeken het beste aansluit op de zoekopdracht. Voordeel voor de student is dat deze nog kan onderhandelen voor een betere prijs.

Link in een Social Media post

Naast de website kan social media worden ingezet om leden op Bookmatch.nl te wijzen om goedkoper aan studieboeken te komen. Als vereniging bepaal je zelf, wanneer en hoe vaak je een post wil doen.

Mailing naar leden

Tot slot is een mailing naar de leden een optie om deze naar Bookmatch.nl te verwijzen. Ook hier alle vrijheid om dit naar eigen inzicht in te zetten.

Vergoeding voorbeeld

Stel dat iemand via een link naar Bookmatch.nl wordt verwezen en voor 400 euro (ex btw) tweedehands studieboeken koopt. Dan is de vergoeding 10% van 400 euro : 40 euro. Met een bestand aan leden die vrijwel allemaal studieboeken nodig hebben en dit veelal zo goedkoop mogelijk willen kopen, biedt je als studievereniging direct meerwaarde door ze op Bookmatch.nl te wijzen. Daarnaast kan dit veel meer opleveren dan de verkoop van een banner of advertentie in offline media.

Vanuit Bookmatch zien we liever dat ons advertentiebudget bij studieverenigingen terecht komt dan Google en Facebook.

Rapportage en facturatie

Periodiek kan je bij ons opvragen hoeveel sales er zijn geweest en hiervoor mag je dan een factuur verzenden

Media