Grote klassieken - Fenomenologie van de waarneming 9789085067542

9789085067542-Grote-klassieken---Fenomenologie-van-de-waarneming
ISBN: 9789085067542
Druk: 1
Uitvoering: Hardcover
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam

Grote klassieken - Fenomenologie van de waarneming wordt 1 keer aangeboden op Bookmatch. Wil je dit boek kopen? Je kunt direct de vraagprijs betalen. Of je doet een bod en gaat in onderhandeling met een van de verkopers van Grote klassieken - Fenomenologie van de waarneming.

Best buy
Tweedehands 34.99
Redelijk
  • Je betaalt veilig aan Bookmatch via iDEAL iDEAL logo

  • Boek niet naar wens, stuur het terug.
  • 13093 klanten geven een 9.1 gemiddeld, en maar liefst 98% beveelt ons aan

Meer tweedehands aanbod Grote klassieken - Fenomenologie van de waarneming

Klik op "Kopen" om Grote klassieken - Fenomenologie van de waarneming in je winkelmandje te doen. Dit boek is dan een half uur voor je gereserveerd. Klik op "bieden" om met de verkoper van Grote klassieken - Fenomenologie van de waarneming te onderhandelen over de prijs.

Staat van het boek
Redelijk
2 maanden geleden aangeboden
"Enkele arceringen"
Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
€ 34.99

Meer over Grote klassieken - Fenomenologie van de waarneming

Fenomenologie van de waarnemingDit boek uit 1945 is het hoofdwerk van de filosoof die de fenomenologie op een heel nieuw spoor heeft gezet, Merleau-Ponty. Het is een klassiek en tijdloos werk, dat het denken over lichaam en geest tot op de dag van vandaag blijft bepalen.

Merleau-Ponty stelt in zijn boek de vraag wat waarneming precies is. Hij bekritiseert theorieën van waarneming die een te rigide scheiding maken tussen subject en object, tussen de waarnemende mens en de waar te nemen werkelijkheid. Waarneming - en eigenlijk alle vormen van perceptie: voelen, tasten, horen - is lichamelijk. Ik ‘leef’ mijn lichaam en ben lichamelijk bij de dingen in de wereld: beide zijn op die manier op elkaar betrokken. In Fenomenologie van de waarneming wordt deze innige relatie tussen lichaam en wereld op subtiele en spannende wijze nader onderzocht en onderbouwd. Merleau-Ponty heeft bovendien veel oog voor de gevolgen ervan voor onze vrijheid, seksualiteit en sterfelijkheid.
--------------------------------------------------------------------------------
Ook van de auteur(s):

De wereld waarnemen[okt. 2003]