Algemene voorwaarden Bookmatch

Algemene Voorwaarden van Bookmatch.nl, gevestigd te Amersfoort

Versie geldig vanaf 23 mei 2018

Knap dat je de moeite neemt om naar deze algemene voorwaarden te kijken. En om het je makkelijk te maken staat hier direct onder een versie in leesbare taal. Heb je nog vragen over de voorwaarden, dan horen we het graag.

1. Korte uitleg over Bookmatch


Bookmatch is een marktplaats waar tweedehands studieboeken worden aangeboden. Nadat een verkoper akkoord is gegaan met een bod, betaalt de koper via iDeal aan Bookmatch. Uiterlijk twee weken na verzending, ontvangt de verkoper een betaling van zijn verzonden studieboeken.

Het is belangrijk om te weten dat je een studieboek koopt van een particuliere verkoper. Hierdoor zijn een aantal zaken zoals recht van retour niet hetzelfde als een webwinkel. Omdat je afhankelijk bent van die verkoper, kunnen we ook niet garanderen dat je het gekochte boek altijd zal ontvangen. Mocht je een boek niet ontvangen, dan krijg je je betaling terug.

2. Bieden


Het doen van een bod is geheel vrijblijvend. Als bieder kan je het bod op elk gewenst moment ongedaan maken. Op het moment dat een verkoper een bod accepteert is er een match. Zelfs dan is het nog mogelijk de match af te breken.

Mocht een koper de match afbreken nadat de boeken al verzonden zijn, dan zijn de kosten voor de retourzending en de verzendkosten die de verkoper heeft gemaakt voor rekening van de bieder.

3. Betalen


Betalen is alleen mogelijk via iDeal. Op deze manier is de betaling direct verwerkt. Wij maken gebruik van een betaaldienstverlener zodat de financiele risico's zijn afgedekt.

4. Verkopen


Na het aanbieden van je boeken, kan er geboden worden op je boeken. Een bod blijft een aantal dagen staan. Wacht dus niet te lang met reageren. Na acceptatie van een bod wordt de koper gevraagd de match te betalen. Na betaling wordt de verkoper verzocht de bestelling te verzenden.

5. Verzenden


Bestelling met een waarde tot 75 euro kunnen (als het past) als brief verzonden worden. Daarboven alleen als PostNL zeker pakket, zodat de boeken verzekerd zijn.

Een koper heeft altijd het recht om een bestelling terug te sturen. De verzendkosten zijn voor de koper, tenzij duidelijk is dat er een verkeerd boek is verzonden, dan zijn de kosten voor de verkoper.

Wanneer een koper de verzending terugstuurt, ontvangt de verkoper uiteraard geen uitbetaling en ontvangt de koper zijn betaling terug nadat de verkoper zijn boeken weer terug heeft.

Een enkele keer komt het voor dat een bestelling kwijtraakt bij de post. De verzender dient dan een verzoek in te dienen bij PostNL om het pakket te traceren.

6. Ontvangen en afronden

Wanneer je als koper de ontvangst hebt bevestigd, gaan wij een match afronden. Hierna is het niet meer mogelijk om een boek terug te sturen. Kijk dus goed na ontvangst of het boek compleet is, controleer inlogcodes en bijbehorende cd's.

Hebben we twee weken na de verzenddatum niets van een koper gehoord, dan gaan we een match ook afronden. Hierna kan je dus geen verzoek meer doen om een boek terug te sturen.

Account deactiver

Bookmatch mag een account deactiveren wanneer hier aanleiding toe is.

Studieboeken van studenten voor studentenBookmatch is bedoeld om studieboeken te verkopen van studenten voor studenten. Boeken inkopen met als doel deze weer te verkopen is niet toegestaan. Deze accounts worden ook gedeactiveerd.