Studieboeken kopen

Meerdere boeken tegelijk zoeken

Kopieer de boekenlijst van je opleiding en plak deze in onderstaand blok. Wij zoeken dan direct naar het goedkoopste tweedehands aanbod voor je.

 

 

 

Studieboeken kopen

Op zoek naar tweedehands studieboeken? Bookmatch is hét platform waarop je je studieboeken kunt verkopen en tweedehands studieboeken van anderen kunt kopen. Met Bookmatch profiteer je van vele voordelen en bespaar je zowel geld als tijd. Ontdek hoe het kopen van studieboeken via Bookmatch werkt en waarom dit de slimme keuze is.

Koop je studieboeken tweedehands en bespaar

Ben je klaar met je eindexamens, tentamens en eindtoetsen? Dan begint de grote vakantie! Het ultieme moment om alvast je nieuwe studieboeken te kopen. Aan het begin van de zomer zijn bij de meeste opleidingen de boekenlijsten al bekend. Met een beetje geluk heb je ook al van je opleiding vernomen welke boeken je in september kunt verwachten. Om op je studiekosten te besparen, is het slim om je studieboeken tweedehands te kopen. Bookmatch biedt een ruim aanbod van tweedehands studieboeken. Met dagelijks zo'n 500 nieuwe aanbiedingen is de kans groot dat je alle boeken die je nodig hebt bij ons vindt. Je kunt eenvoudig zoeken op titel of op MBO, HBO of WO opleiding. En als je nog een boek mist, sturen we je een mail-alert zodra het beschikbaar is. Zo start jij goed voorbereid aan het nieuwe studiejaar. 

Hoe werkt het kopen van tweedehands studieboeken via Bookmatch?

 1. Zoeken en vinden: Op de website van Bookmatch kun je gemakkelijk zoeken naar specifieke studieboeken op titel, ISBN-nummer of opleiding. Het is ook mogelijk om te filteren op de staat van het boek, zoals nieuwstaat of lichte beschadigingen.

 2. Bestellen en betalen: Nadat je het gewenste boek hebt gevonden, kun je het direct bestellen. De betaling verloopt veilig en gemakkelijk via de website. Je kunt gebruikmaken van verschillende betaalmethoden, zoals iDEAL of creditcard.

 3. Verzending: Na het afronden van de bestelling wordt het boek verzonden door de verkoper. De verzendtijd kan variëren, maar bij het doen van een bod wordt de gemiddelde verzendtijd weergegeven. Hierdoor heb je een indicatie van wanneer je het boek kunt verwachten. Het kan voorkomen dat sommige verkopers sneller verzenden dan anderen, maar in het geval van langere vertragingen of geen reactie van de verkoper ontvang je altijd je betaling terug.

 4. Kwaliteitscontrole: Bookmatch streeft naar tevredenheid van zowel kopers als verkopers. Als koper kun je na ontvangst van het boek een beoordeling geven over de staat en de verzending. Dit helpt andere kopers om een weloverwogen keuze te maken bij het kopen van studieboeken.

Bespaar op je studiekosten

Studieboeken kosten gemiddeld 84 euro per maand, berekende het Nibud. In werkelijkheid verschilt dit natuurlijk per opleiding. Bij de meeste opleidingen heb je boeken die je je hele studie en zelfs daarna kunt gebruiken. Dit maakt het de investering waard. Maar er zijn ook boeken die je slechts enkele maanden gebruikt en daarna in de kast laat staan. Voor deze boeken kun je zeker besparen door ze tweedehands te kopen. Door je studieboeken voortaan tweedehands te kopen, houd je meer geld over voor andere studiekosten.

Tips bij het kopen van een tweedehands studieboek

 • Vergelijk prijzen: Bij het kopen van tweedehands studieboeken is het raadzaam om prijzen te vergelijken. Verschillende verkopers kunnen hetzelfde boek aanbieden tegen verschillende prijzen. Door de prijzen te vergelijken, kun je mogelijk nog meer besparen op je aankoop.

 • Let op de editie: Bij het kopen van tweedehands studieboeken is het belangrijk om op de editie van het boek te letten. Soms zijn er nieuwe edities uitgebracht met bijgewerkte informatie, wat van invloed kan zijn op de relevantie van het boek voor je studie. Controleer dus altijd of de editie van het tweedehands boek overeenkomt met de vereiste editie voor jouw opleiding.

 • Staat van het boek: Bij het kopen van tweedehands studieboeken is het verstandig om aandacht te besteden aan de staat van het boek. Verkopers geven vaak aan in welke staat het boek verkeert, zoals nieuwstaat, gebruikt met lichte markeringen of met wat meer slijtage. Kies een boek dat past bij jouw persoonlijke voorkeur en gebruiksmogelijkheden.

 • Verkoop je eigen gebruikte studieboeken: Naast het kopen van tweedehands studieboeken kun je ook overwegen om jouw eigen gebruikte studieboeken te verkopen. Het is een geweldige manier om andere studenten te helpen en tegelijkertijd duurzaam bezig te zijn.

 • Aanvullende studiematerialen: Naast de studieboeken zelf kunnen tweedehands verkopers ook aanvullende studiematerialen aanbieden, zoals samenvattingen, oefenboeken of andere relevante documenten. Deze kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je studie en vaak tegen lagere prijzen worden aangeboden dan nieuwe materialen.

Gemiddelde verzendtijd

Hoe snel worden je boeken verzonden? Deze vraag ontvangen we regelmatig. De verzendtijd hangt echter af van de verkoper. Na betaling vragen wij verkopers om de boeken binnen drie dagen te verzenden. Hoewel dit niet altijd lukt, zijn de meeste verkopers gelukkig wel snel in het versturen van hun boeken. Verkopers die langzaam reageren of helemaal niet reageren, worden niet meer in ons aanbod getoond. Daarnaast willen we benadrukken dat je altijd je betaling terug krijgt als er geen reactie komt van de verkoper. Bij Bookmatch gaan we voor de snelste match tussen vraag en aanbod!

3 tips om goedkope studieboeken te vinden

Bij Bookmatch willen we je helpen om je studieboeken zo voordelig mogelijk aan te schaffen. Daarom geven we je graag de volgende tips:

 • Krijg een mail-alert: Stel een alert in voor het boek dat je zoekt, zodat je direct op de hoogte wordt gebracht wanneer het beschikbaar is. Zo loop je geen enkele kans op het vinden van je benodigde studieboeken.

 • Onderhandel over de prijs: Bij Bookmatch kun je onderhandelen over de prijs met de verkoper. Wie weet kun je nog een extra korting krijgen!

 • Doe de optimatch: Maak gebruik van onze optimatch-functionaliteit. Hiermee kun je zoeken naar verkopers die zoveel mogelijk boeken van jouw boekenlijst aanbieden. Zo kun je in één keer meerdere studieboeken kopen en bespaar je nog meer.


Bij Bookmatch geloven we in het belang van betaalbare studieboeken. Met ons ruime aanbod, de mogelijkheid tot onderhandelen en handige zoekfuncties helpen we je om studieboeken te vinden die passen bij jouw budget. Bezoek vandaag nog Bookmatch.nl en ontdek hoe je kunt besparen op studieboeken en tegelijkertijd een bijdrage kunt leveren aan duurzaamheid door tweedehands boeken te kopen. Studeren hoeft niet duur te zijn!

Hoe weet je of een tweedehands boek nog bruikbaar is voor je studie?

Je wilt natuurlijk zeker weten dat het boek geschikt is voor je opleiding. Gelukkig is dat heel eenvoudig te controleren door te zoeken op het ISBN-nummer van het boek. Een boek krijgt een nieuw ISBN-nummer als er inhoudelijk iets gewijzigd is, maar zelfs als er wijzigingen zijn, kan een tweedehands boek nog steeds bruikbaar zijn. Een tweedehands boek met hetzelfde ISBN-nummer kun je dus prima gebruiken!

Duurzame tweedehands studieboeken

Door een boek meerdere keren te gebruiken, door te geven of te verkopen, verklein je de ecologische impact per boek. Zoek dus naar tweedehands boeken die geschikt zijn voor jouw studie. Misschien heeft een boek een keer in een natte tas gezeten of is de kaft beschadigd, maar zelfs zo'n studieboek verdient een tweede leven. Als je het boek van een medestudent koopt, profiteren jullie allebei.