Bijzondere studieboeken

Door Marianne op 10 februari 2016

Het duurste tweedehands studieboek werd verkocht voor 30,8 miljoen dollar. Welke boek dat was? En wat is het grootste en hoe klein is het kleinste studieboek? En wist je dat er een studieboek is dat je kan drinken? We zetten een paar bijzondere studieboeken voor je op een rij.

 

 

Het grootste studieboek

Het grootste studieboek is gedrukt in Australie. Het is de atlas 'Earth': 1,80 hoog en 2,75 breed. Dat is ongeveer 48 keer de Grote Bosatlas. Er zijn 31 exemplaren van deze gigantische atlas gedrukt, een limited edition dus. Mét een prijskaartje, want hij kost 100.000 dollar. 

 

Het dikste studieboek krijg je als je wikipedia gaat uitprinten 


Hebben jouw (groot)ouders ook nog een encyclopedie in de kast staan? Zo'n reeks van minstens 15 boeken? Nu hebben we wikipedia. Hoeveel informatie je daar kan vinden, dat kan alleen maar berekend worden. En toch nam iemand de moeite om wat van Wikipedia te printen. Slechts 5000 pagina’s, van maar 437 artikelen. En dan dat is bij lange na niet heel wikipedia. Maar het leverde wel een heul dik studieboek op. 

 

In 7 uur lees je het dikste Nederlandse boek

Toe aan een studiebreak? Kies dan eens voor dit boek: 2500 dagen rust. Dit boek heb je in slechts 7 uur uit. Tenminste, als je een beetje doorbladert, 10 seconden per bladzijde. Het boek bestaat uit 2500 tekeningen. Het boek is even dik als breed en weegt 3,5 kilo. 

 

 

 

Het duurste tweedehands studieboek ooit...

Mocht je tweedehands studieboeken duur vinden, ze verbleken bij de kosten van het duurste studieboek ooit: het zogenaamde 'Codex Leicester'. Hét aantekenboek van Leonardo da Vinci. Met 30,8 miljoen dollar het duurste studieboek dat van eigenaar wisselde. Het boek ligt nu bij Bill Gates in de kast.

 

 

Het kleinste studieboek

Niet met het blote oog te lezen, dit boekje van 0,75 milimeter groot. Het boek heeft wel 22 pagina’s met bloemen en de namen van die bloemen. Het boek is gedrukt met dezelfde technologie die gelddrukkerijen gebruiken om vervalsingen tegen te gaan. Het boek is te koop voor 235 euro en voor dat geld krijgt je er een vergrootglas en een groter gedrukt boek bij.

 


 
Snel lezen want dit boek vernietigt zichzelf in 24 uur 

Oke, geen studieboek, maar te leuk om niet te noemen. James Patterson schreef een bijzonder boek ‘Private Vegas’. Je krijgt 24 uur om het boek te lezen, daarna vernietigd het zichzelf. Hoe dan? Het boek is er in 2 versies. Er is het digitale boek: na 24 uur wordt de tekst gewist. Voor de echte avonturiers is er een exemplaar met een aftelklok. Daar tel je wel 250.000 euro voor neer, maar dan heb je een bijzonder boek.  Hét studieboek waardoor vrouwen eindelijk mannen begrijpen 

Sheridan Simove bracht het boek uit What Every Man Thinks About Apart From Seks. Dit is natuurlijk hét boek waar wij als vrouwen op zaten te wachten.

Waarom ie in het lijstje van bijzondere boeken staat? Even een quootje van de auteur: 
"This book is the result of 39 years of painstaking research and practical study into the subject. I left nothing to chance and really threw myself into my work. After many years of hard work I finally realised that men think of absolutely nothing apart from sex. It was a shocking conclusion and I realised that the world needed to be informed of my findings."

Het boek bestaat dus uit 200 lege pagina’s. Maar het is een wereldwijde bestseller. Vooral studenten zagen er de grap wel van in en gebruiken het massaal als notebook. Het drinkbare studieboek

Last but not least op ons lijstje het drinkbare boek. Dit is in 2 opzichten een briljant boek. In het boek staat beschreven hoe je om moet gaan met water, waarom je water niet zomaar moet drinken en hoe je water kan zuiveren. De bladzijden van het boek zijn allemaal waterfilters. Heb je het boek gelezen, dan kan je de bladzijden en de kaft gebruiken om water te filteren. Speciaal voor landen waarin het met de hygienische omstandigheid niet heel erg briljant is gesteld. Bekijk vooral ook ff het filmpje.

 

 

Tweedehands studieboeken kopen en verkopen
Of je nu grote of kleine studieboeken hebt, je kunt ze allemaal kopen en verkopen op www.bookmatch.nl. We kunnen niet garanderen dat je 30,8 miljoen voor je tweedehands studieboeken krijgt. Maar een leuk zakcentje moet je er aan over kunnen houden. Ben je klaar met je studie? Tentamens gehaald? Zet snel je studieboeken te koop!

 

studieboeken verkopen