Bookchallenge: 26 studieboeken in 52 weken

Door Marianne op 15 januari 2015

We lezen tegenwoordig veel te weinig boeken. Als student lees je dan tenminste nog je studieboeken. Maar echt boeken lezen schiet er vaak bij in. Terwijl het zo leuk, ontspannende en leerzaam is. Dat dacht Mark Zuckerberg ook (je weet wel, die gozer van Facebook). En zo besloot hij om in 2015 elke 2 weken 1 boek te gaan lezen. Dat vind ik een briljant plan en dus doe ik met hem mee. En ik daag je uit om ook mee te doen!

5 redenen om meer te lezen

 1. Meer focus

  Lezen van studieboeken en andere lappen tekst is goed voor je concentratievermogen. Door teksten te lezen en erover na te denken train je je concentratievermogen. je leert sneller te schakelen tussen geconcentreerd en minder geconcentreerd lezen. Het grote voordeel is dat je je in het dagelijkse leven ook beter kan focussen op allerlei taken.

 2.  

 3. Minder stress

  Wist je dat lezen meer ontspant dan muziek of een rondje lopen? Je hoeft maar 6 minuten te lezen om minder stress te krijgen. Je spieren ontspannen en je krijgt een lagere hartslag. Hartstikke gezond dus!

 4.  

 5. Een beter geheugen

  Lezen helpt je om je hersenen in goede conditie te houden. Je kunt je studiestof dus beter onthouden. En later, veel later, is de kans op dementie ook veel kleiner dan bij mensen die niet lezen.

 6.  

 7. Een beter mens

  Bij het lezen van boeken kom je veel personages en situaties tegen waar jij het niet altijd mee eens bent. Maar door het lezen opent je brein zo wel voor nieuwe inzichten en zienswijzen. Je kan zo beter je eigen situatie relativeren en je blijkt ook toleranter te worden richting je medemens.

 8.  

 9. Rijker

  Niet alleen op emotioneel vlak wordt je rijker. Verschillende onderzoeken tonen aan dat mensen vanaf hun jeugd al (veel) lezen een betere sociale status hebben dan mensen die weinig of niet lezen.

Overtuigd dat lezen goed voor je is?

Doe dan ook mee met de bookchallenge van Mark Zuckerberg. Je kan je aansluiten bij zijn leeslijst. Maar je kan natuurlijk ook je eigen leeslijst gaan samenstellen. En met alle studieboeken die je sowiewo dit jaar gaat lezen is het lezen van 26 boeken dit jaar een eitje!

Win een boek!

Welk tweedehands studieboek uit het Bookmatch aanbod wil jij in je Bookchallenge lezen? Laat het ons voor 25 januari 2015 weten: De leukste reactie wint het boek!

15 januari 2015 door MarianneTips voor je Bookchallenge:


Lees ook: