Bookmatch maakt studeren voor MBO betaalbaar

Meer MBO studenten kunnen hun studie niet meer betalen en doen daarom een beroep op schoolfondsen: 'Schoolkosten voor steeds meer MBO leerlingen niet te betalen' zo kopt de Volkskrant vandaag. Maar volgens de minister kunnen de scholen zelf bijdragen door de kosten te beheersen, met bijvoorbeeld een betalingsregeling of door zelf 'desnoods tweedehands' lesmateriaal in te kopen.’ Ook boeken kunnen vaak tweedehands worden aangeschaft', aldus Bussemaker.

Wouter Kroon, directeur van Bookmatch:  ‘MBO-studenten maken al volop van de mogelijkheid gebruik om tweedehands studieboeken te kopen. Ook dit jaar zien we weer een stijging in de online verkoop. Je kunt honderden euro’s op je studieboeken besparen. Zo maakt Bookmatch studeren voor MBO betaalbaar.’

Bespaar meer dan 50% met tweedehands studieboeken

Studenten kunnen meer dan 50% besparen op je studieboeken door ze tweedehands te kopen. Kijk maar eens naar het voorbeeld van een paar veel gezochte boeken op Bookmatch:

  • Het Via Handboek kost normaal 24,50 euro, maar wordt al vanaf 10,95 euro aangeboden op Bookmatch. Besparing: meer dan 50%.
  • Het Good Pratice 2.0 Checkbook is normaal 31,50 euro en wordt op Bookmatch al aangeboden voor 9,95 euro. Besparing: bijna 70%

Daarnaast wordt er bij Bookmatch ook stevig onderhandeld over de prijs. Uit een onderzoek wat Bookmatch deed in 2014 blijkt dat MBO-ers de beste onderhandelaar zijn en zij met onderhandelen nog eens 20% van de prijs af van hun tweedehands studieboeken af krijgen. 

Ouders krijgen minder geld voor studerende kinderen

Sinds vorige jaar is er een nieuwe regeling voor de onderwijsbijdrage van MBO leerlingen. Kregen ouders vorige jaar nog een bijdrage van maximaal 690 euro, dit jaar is dat maximaal 116 euro. Wie de maximale bijdrage ontving is er dus dit jaar behoorlijk op achteruit gegaan. Scholen geven aan dat veel meer ouders een beroep doen op het fondsen en noodfondsen.

Over Bookmatch

Bookmatch is als sinds 1996 dé marktplaats voor het kopen en verkopen van tweedehands studieboeken. Op Bookmatch worden bijna 100.000 studieboeken te koop aangeboden. In 2016 zijn al 17219 kopers en verkopers van studieboeken gematcht.

Tweedehands MBO studieboeken kopen!

Door Marianne op 12 april 2016