De beste manier om je studieboeken te versturen

Hoera, je hebt studieboeken verkocht! En nu versturen. Het is natuurlijk de bedoeling
dat je boeken zo snel mogelijk en zo netjes mogelijk overkomen bij de verkoper. Jij wilt daarvoor niet te veel kosten maken. Wij geven je de 3 goedkoopste mogelijkheden. Lees hoe je het beste je studieboeken kan opsturen en hoe je profiteert van de Bookmatchgarantie (geen boek = geld terug) als er onverhoopt toch iets fout gaat.

1. Studieboek past door de brievenbus: Brievenbuspakketje

Past je boek door de brievenbus? Verstuur het dan voor € 3,50 als brievenbuspakketje met PostNL. Dat kan je dag en nacht online regelen: Gebruik de online verzendservice van PostNL. Lekker makkelijk en snel geregeld! Ga je voor het brievenbuspakketje naar het postkantoor, dan betaal je € 0,45 extra. Bij een brievenbuspakketje krijg je een track & trace code. Zo kan je dus altijd volgen waar je brievenbuspakketje is. Op een brievenbuspakketje geeft Bookmatch garantie.

2. Meer studieboeken verstuur je als pakketje

Meer dan 1 boek verkocht? Verstuur het dan als pakket. De goedkoopste optie is via DHL. Je kan het bij DHL inleveren voor € 5,75. Je kan de koper ook nog vragen of die toevallig bij een DHL servicepoint in de buurt woont. Als je je pakket namelijk daar naartoe stuurt, dan bespaar je weer 0,75 en kost het versturen maar € 5,00. Via PostNL ben je € 6,50 kwijt voor een pakketje. (tot 10 kg).

3. 50 euro of meer aan studieboeken verkocht? Aangetekend versturen.

Hebben je tweedehands studieboeken een waarde van meer dan 50 euro, stuur ze dan altijd aangetekend op! Je boeken zijn dan verzekerd bij diefstal of beschadiging. De goedkoopste optie is verzenden via DHL: € 7,25 euro. (bij Post NL: € 8,15).

Koper en verkoper delen de verzendkosten bij Bookmatch

Koop je een studieboek via Bookmatch? Dan betaal je altijd € 3,00 aan verzendkosten. Ben je de verkoper, dan ga je akkoord met een bod waarin de 3 euro bijdrage aan de verzendkosten al verwerkt is. Koper en verkoper delen dus de verzendkosten: wel zo eerlijk!

Tip: Pak je studieboeken goed in.

Je wilt graag dat je studieboeken de postreis overleven. Pak ze dus goed in. Stuur je 1 boek op, dan is inpakpapier of een gewone papieren envelop niet voldoende! Gebruik altijd een klein doosje of een bubbeltjesenvelop. Verstuur je meer boeken, stop ze dan in een doosje (bv een schoenendoos) De boeken blijven netjes als je zorgt dat ze niet kunnen schuiven in doos. Frömmel nog wat oude kranten in de lege ruimte.

 

Succes met je studieboeken verkopen en versturen!

Meer over:

Door Marianne op 17 augustus 2015