De beste manier om te studeren is samen studeren

‘Alleen gaat het sneller, samen kom je verder’. Een prachtige tegeltjes wijsheid. En daar zit dan altijd wel een kern van waarheid in. Hoe je samen kan studeren? Nou, bijvoorbeeld op eFaqt.

Gezellig samen studeren is een van de leukste dingen van het studentenleven
By far het leukste van studeren is dat je gezellig samen kunt gaan zitten leren. Bijvoorbeeld in de UB. De afwisseling van leren en een pauze waarin je ook nog ff bij kunt kletsen is ideaal. Omdat je met elkaar afspreekt wanneer je leert en wanneer je pauze hebt, heb je ook een soort van focus en commitment. En dat is vaak best lekker leren.

Maar het is nog niet zo effectief als het kán zijn..
En toch is het nog niet zo effectief al het kan zijn. Je hebt dan studiegenootjes nodig die ook dezelfde studie doen en met hetzelfde vak bezig zijn. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn studiegenoten kwam ik zelden tegen en ik had vooral veel contact met mensen die hele andere studies doen. Maar ja, met je eigen studiegenoten kun je het ook over de studiestof hebben. En dat is dan ook dé grote meerwaarde van samen studeren.

Maak gebruik van de aantekeningen van anderen
Iedereen zit in de collegebanken zijn eigen aantekeningen te maken. Vergelijk je die wel eens met je studiegenoten? Hebben jullie hetzelfde opgeschreven? Heb je wat gemist? Heb jij wat extra’s?  Op Efaqt kan je de aantekeningen lezen van iedereen die dezelfde studie volgt of hetzelfde studieboek moet bestuderen. En dat is dus superhandig. Niet alleen als je eens een college gemist hebt, maar ook om te zien wat iedereen heeft opgeschreven.

En laat anderen van jou notities meeleren
Werkt het voor jou goed om samenvattingen te maken van de studieboeken die je moet leren? Die kan je dan ook weer delen op eFaqt. En als je helemaal slim bent, dan maak je gebruik van de flashcards om je notities op kwijt te kunnen. En hiermee kan je de leerstof heel efficiënt oefenen: stof die je nog niet beheerst krijg je voorgeschoteld tot je het wel weet. Stof die je al weet hoef je niet meer te oefenen. De kracht van leren zit in de herhaling en zo kan je ook oefenen op eFaqt.

Alleen gaat het sneller, samen kom je verder. Bij eFaqt zeggen ze:  ‘we hebben het studeren ontcijferd en een tool gemaakt waarmee je gemakkelijker studeert en hogere cijfers haalt.’ En wie wil dit nu niet? Ga snel naar eFaqt en profiteer je komende tentamenperiode nog van de kennis van je studiegenoten!

 

Meer over studeren:

En bijpassende boeken:

 

Enne hoog cijfer gehaald? Snel je studieboeken verkopen op Bookmatch.nl. Je weet het nu toch allemaal 

Door Marianne op 18 mei 2016