De beste plek om te studeren

We schreven eerder over de beste tijdstippen om te studeren. Maar waar ga je dan zitten? Waar sla jij je studieboeken open? Voor de een moet het doodstil zijn. De ander houdt er juist van om mensen om zich heen te hebben, die ook allemaal aan studeren zijn. Volgens ons zijn er een paar ingredienten voor een ideale studieplek.

Ruimte

Je hebt een ruime tafel nodig voor al je studieboeken. En nog wat extra voor de dingen die je daarnaast nodig hebt: Pen, papier, systeemkaartjes. Bij de ideale studieplek heb je geen last van andere mensen die aan dezelfde tafel zitten te studeren en je hebt voldoende ruimte om je af en toe even uit te rekken zonder de mede-tafelgenoten voor hun hoofd te slaan.

Voldoende licht

Je studieplek heeft voldoende licht. Tuurlijk kan je je studieboeken ook nog lezen als het wat donkerder, maar je ogen worden sneller vermoeid. Net als bij te fel (zon-)licht. Het allerbeste is daglicht. Of een goede lamp boven je boek. En in de juiste hoek op je boek of scherm. Niets zo vervelend als licht dat net niet goed is.

O2

Er zijn ruimtes waar je na 3 minuten boven je studieboek gehangen te hebben al begint te gapen. Dat zou slaaptekort kunnen zijn, maar waarschijnlijker is: zuurstofgebrek. Kies ervoor om te gaan studeren in een grote en open ruimte. En doe op je studentenkamer altijd deuren en ramen open.

Lekkere temperatuur

Ik hou zelf van warmte. Helemaal als je zit te leren is niets zo erg als koude handen en een koude neus. Maar ja, te warm is ook niet goed. Je hebt vast wel eens gemerkt dat als je in een lekkere warme kamer met je studieboeken open zit, je de neiging hebt om in slaap te vallen.

De beste studieplek

Ik heb twee favoriete studieplekken. In de UB (vooral heel gezellig met andere vrienden die ook moeten leren) en in de trein (buiten de spits natuurlijk).

Wil je nog wat alternatieven? Ga lekker naar buiten, plof neer in een willekeurig café, doe eens een dagje bij Seats2Meat (met gratis lunch!) of doe belangrijk bij een Van Der Valk motel.

Wie kan bovenstaande tips goed gebruiken? Tag hem of haar hieronder!

foto: flickr/anitahart

 

Heb je de juiste plek gevonden om je studieboeken open te slaan? Dan zijn hier wat studietips!

Door Marianne op 8 december 2014