De start van het nieuwe schooljaar

Na een heerlijke vakantie gaat het studeren toch echt weer beginnen. Niet iedereen heeft er veel zin in, maar er moet toch echt weer wat gaan gebeuren. Om te zorgen dat je je studie goed begint heb ik een aantal tips voor jullie:

  • Koop een weekplanner of grote agenda en plan precies in wanneer je wat gaat doen (ook je sport enzovoorts).
  • Zorg dat je een grote map hebt met tabbladen en stop meteen alle readers en andere belangrijke spullen bij het juiste vak.
  • Koop al je boeken voor de periode al voordat de eerste lessen begonnen zijn en print de reader alvast uit, zo begin jij goed voorbereid aan je lessen.
  • Zoek je rooster en het jaarrooster, print deze uit en hang ze ergens op waar je ze goed kunt zien. Je wil natuurlijk niet dat je belangrijke dingen mist.
  • Zoek iemand waarmee je goed kunt samenwerken en spreek een vast moment in de week af om aan school te werken. Samen weet je meer!
  • Rust goed uit (en zet genoeg wekkers!), je wil immers al vanaf dag 1 knallen op school!

Al deze tips hadden jullie misschien zelf ook wel kunnen bedenken, maar het belangrijkste is dat je het wel echt moet doen. Om over een paar jaar (of misschien volgend jaar) je diploma eindelijk op zak te hebben, moet er wel wat gaan gebeuren. Ik heb zelf het meeste al gedaan en ga het lijstje dit weekend verder afwerken. Maandagochtend beginnen de lessen weer en dan wil ik er klaar voor zijn.

Ik wens jullie allemaal heel veel succes met de start van jullie studie, we kunnen dit!!

Gastblog van Lisa

Door Marianne op 31 augustus 2015