De voor- en nadelen van 2e hands studieboeken

Bij Bookmatch willen we natuurlijk graag dat jij je 2e hands studieboeken verkoopt en dat je ze 2e hands koopt. Maar je moet wel opletten bij het kopen en verkopen. We zetten de voor- en nadelen op een rij.

Voordeel: Geld besparen

Weet jij wat studieboeken kosten? Je bent per jaar ongeveer 1000 euro kwijt! Een hoop geld dus. Koop je alle boeken nieuw, dan ben je heel duur uit. Koop je ze 2e hands, dan kan je tot wel 90% (!!!) besparen op je boeken. Het grote voordeel zit 'm dus vooral in je portemonnee.

Voordeel: Extra geld en ruimte

Als je klaar bent met een vak heb je je studieboeken vaak niet meer nodig. En eenmaal klaar met studeren zijn er maar heel weinig studieboeken waar je nog een keer in kijkt. Die kan je dus beter 2e hands verkopen via Bookmatch. Levert je geld en ruimte op.

Voor- of nadeel: Markeringen

Als iemand voor je in het boek al alle belangrijke passages heeft onderstreept, kan dat jou best helpen. Maar je kan er ook verschrikkelijk door afgeleid worden. Ben jij van plan je studieboeken 2e hands te verkopen? Ga er dan niet in schrijven of strepen. Dat verhoogt de verkoopwaarde van je boeken enorm!

Nadeel: Gebruiksporen

We vragen verkopers altijd eerlijk te zijn over de conditie van hun 2e hands boeken. Is er een keer thee over een studieboek heen gegaan? De kans is groot dat je de tekst nog prima kan lezen, maar het boek ziet er wat minder goed uit. Als koper hoeft je dan echt niet de hoofdprijs te betalen voor het boek en onderhandelen over je boek loont!

Nadeel: Het 2e hands studieboek is niet meer actueel

Er zijn studies waar de ontwikkeling in het vakgebied heel snel gaat. Een nieuwe druk van het boek bevat dan ook echt nieuwe informatie. Informeer bij je docent wat de verschillen zijn met de vorige druk van het boek. Is het verschil heel groot, dan kan je toch beter overwegen om de nieuwe druk te kopen. Gelukkig zijn er ook voldoende studies waar je best toekan met een oudere druk.

2e hands studieboeken kopen via Bookmatch

Bij Bookmatch proberen we je zo goed mogelijk te helpen bij het kopen van 2e hands studieboeken. Met een ISBN nummer kom je al snel uit bij het juiste boek met de juiste druk. En heb je toch het foute boek gekregen? Of ben je niet tevreden over de staat van het boek? Laat het ons weten en je mag het terugsturen naar de verkoper.


Lees ook:

Door Marianne op 30 maart 2015