De voordelen van een taal studeren

Na een hoop drukte rondom school is hier eindelijk weer een blog! Een paar weken geleden heb ik een geweldige ervaring gehad: Ik ben naar Dublin geweest. Voor mijn studie (Lerarenopleiding Engels) moest ik naar het buitenland om een onderzoek uit te voeren. Goh, wat vervelend nou! Het was al gauw duidelijk dat het Dublin zou worden en samen met 5 andere meiden zijn we naar Dublin gevlogen.

Bij aankomst in Dublin merkten we meteen dat de mensen ontzettend vriendelijk waren. Dit zou zeker goed uitpakken voor ons onderzoek, want we moesten per persoon twee mensen interviewen. Hoewel er echt ook wel aan het onderzoek gewerkt moest worden, zijn we de eerste dag gewoon lekker de stad gaan verkennen. Ik ben niet altijd even gek op in de stad zijn (tsja, dorpsmeisje hè), vond ik Dublin toch echt een geweldige stad! Overal op straat waren straatmuzikanten die de prachtigste muziek maakten (op een paar verschrikkelijk slechte optredens na) en uiteraard waren er ook entertainers. Door een ring met vuur springen? Geen probleem!

Voor school deden we een onderzoek naar hoe gay-friendly Dublin is en hiervoor moesten we uiteraard ook de gay bars in Dublin bezoeken, wat een ontzettend leuke ervaring was! Hoewel het soms toch nog wat moeilijk is om zomaar iemand te vragen of ze mee willen werken aan een interview, ging het allemaal erg soepel. Iedereen wilde wel meewerken en zelfs met ons op de foto was geen punt. We hebben ontzettend leuke mensen ontmoet en veel gepraat, niet alleen over ons onderzoek!

Uiteindelijk viel het allemaal wel mee met hoeveel we voor ons onderzoek moesten doen, van de vijf dagen dat we in Dublin waren, hebben we elke dag maar een paar uurtjes in ons onderzoek hoeven steken. Dit maakte dat we ook nog een dag Ierland zelf konden gaan verkennen. Met een bus zijn we richting West-Ierland gereden en zijn we onder andere naar de Cliffs of Moher geweest, wat voor mij echt het hoogtepunt van de reis was.

Al met al was het echt een super leuke week en heb ik veel dingen meegemaakt en gezien. Dit noem ik nou echt de voordelen van een taal studeren!

-- Lisa

Lees ook:

Door Marianne op 10 juni 2015