Gastblog van Lucia: De koning op school

Door Marianne op 28 mei 2015

Als het goed is hebben jullie de vorige keer al gelezen wie ik precies ben. Vandaag wil ik wat meer ingaan op wat ik precies doe met mijn studie.

Met mijn studie zit ik nu in periode 3. Wij hebben 4 periodes per jaar. Periode 3 staat bekend als een superzware periode! Deze periode heb ik dan ook veel stress gehad. Mijn projectgroepje bleek niks gedaan te hebben en uiteindelijk heb ik het in mijn eentje moeten maken! Ik was heel boos maar gelukkig heb ik wel alles afgekregen.

Aan het eind van een periode moet alles ingeleverd worden en krijg je voor elk vak veel deadlines. Vaak ben ik in het weekend dan helemaal gesloopt. Ik heb weinig slaap door het reizen en val dan ook vaak in de trein in slaap. Het zou mij niks verbazen als ik een keer mijn halte mis.. Gelukkig heb ik veel plezier in mijn studie en doe ik wat ik leuk vind! Dat is super belangrijk!

Ik vind het heel grappig dat een (paar dagen terug) de koning bij ons op bezoek kwam. Het was leuk dat hij interesse had in onze school en meer informatie wilde hebben over onze afdeling van Game-Design. De leerlingen van onze school hebben hem rondgeleid.

Volgende week gaan wij naar Ameland voor een project. Ik ben dan drie dagen niet thuis. Kamp vind ik echt verschrikkelijk, maar toch heb ik er best veel zin in omdat ik een leuke klas heb.


Het word steeds warmer weer en dat geeft me dan ook veel energie! Vind het altijd fijn om lekker buiten te zijn. Dan ben je even weg van al het werk wat je op school moet maken. Ik vind dat het jaar echt super snel voorbij gaat. Voor dat ik het weet moet ik al examen doen! Mijn studie duurt maar twee jaar. Als ik zou willen kan ik dan al gaan werken maar mijn plan is om door te leren. Het is beter om veel diploma’s te hebben als je wilt gaan solliciteren voor werk.

Volgend jaar moet ik een halfjaar stage lopen. Ik ben er best bang voor.. stel je hebt geen leuke stage! Dan zit je daar een half jaar aan vast! Ik ben nu veel bezig met een website bouwen voor mijn portfolio. Als ik namelijk een stageplek wil krijgen, moet ik wel iets hebben om te kunnen laten zien!

Ik zoek altijd een balans in school en mijn vrije tijd. Als je teveel dingen gaat plannen in het weekend en het doordeweeks druk hebt, denk ik dat je op een geven moment oververmoeid raakt. Doe dingen die je laten relaxen maar ook dingen die je veel energie geven! Zo kan je de hele week doorkomen!