Nog nooit zoveel studieboeken online verkocht

Door Marianne op 5 augustus 2015

Vanochtend verscheen in de media dit bericht: ‘Deze zomer wordt een recordaantal tweedehands studieboeken verkocht via internet. Dat blijkt uit navraag van BNR bij de twee grootste online verkooppunten, Marktplaats en Bol.com.’

Bookmatch kan dat beeld alleen maar bevestigen. Wouter Kroon, directeur van Bookmatch: ‘De verkoop loopt als een trein. Ook Bookmatch maakt een ongekende groei door. Studenten willen heel graag online hun studieboeken verkopen en tweedehands studieboeken kopen. Vanochtend kreeg ik nog een mail van iemand die vannacht zijn boeken te koop had gezet en vanochtend al verschillende biedingen had.' Inmiddels worden bijna 100.000 tweedehands studieboeken aangeboden op Bookmatch.nl en zijn er in 2015 al bijna 40.000 matches afgerond.

Marktplaats denkt dat er een aantal redenen zijn waarom er meer studieboeken online verkocht worden: 'Studenten staan volgens mij meer onder druk om snel te presteren. Ze zullen dus wellicht ook sneller switchen. (en hebben dus sneller andere studieboeken nodig). Verder is het online kopen en verkopen van boeken heel normaal geworden.'

Onderhandelen over de prijs loont!
Wouter Kroon: 'Het is ook heel normaal voor studenten om hun boeken via verschillende sites aan te bieden voor verkoop. Dat is natuurlijk heel slim, zo ben je snel van je oude studieboeken af. Wat we ook zien is dat studenten stevig onderhandelen over de prijs en zo nog eens 20% van de vraagprijs van tweedehands studieboeken afhalen. MBO ers blijken de beste onderhandelaars te zijn! Ook in augustus en september zullen op Bookmatch nog veel boeken van eigenaar wisselen. ‘en als de scholen al begonnen zijn, zie je nog heel veel last-minute aankopen. Altijd met de melding 'Kan je het snel versturen, want ik heb het boek deze week nodig voor school'.

Over Bookmatch
Bookmatch is al sinds 1996 dé online marktplaats voor het kopen en verkopen van tweedehands studieboeken. Wil je online studieboeken verkopen? Aanbieden gaat razendsnel via de app, en we sturen direct mails naar studenten die op zoek zijn naar je boeken. Wil je tweedehands studieboeken kopen? Wij matchen je met de verkoper die meerdere boeken aanbiedt die jij zoekt. Je loopt geen enkel risico want Bookmatch staat garant. Bookmatch wordt op KiyOh beoordeeld met een 8.7 van 10 door 3855 klanten.

Lees ook: