Schooljaar begonnen: Zo koop jij nog snel even studieboeken

Door Marianne op 25 augustus 2018

Doe jij dingen graag pas als het echt nodig is? Just-in-time-management? Dan ben je waarschijnlijk nu ook pas je studieboeken aan het kopen voor het komend jaar/de komende maanden. Uiteraard wil je je boeken nu zo snel mogelijk, de lessen en colleges zijn immers al begonnen! Er zijn bij Bookmatch verschillende manier om ervoor te zorgen dat jij je studieboeken zo snel mogelijk in huis krijgt.

  1. Biedt de vraagprijs voor een studieboek. Je slaat dan de onderhandelingen over en kan direct betalen. Scheelt toch vaak een dag of wat.
  2. Neem na de koop contact op met de verkoper. Stuur nog een berichtje via de match. Geef aan dat je het boek snel nodig hebt en vraag na wanneer een verkoper het boek kan versturen.
  3. Koop zoveel mogelijk boeken bij 1 persoon. Dat kan met de Optimatch en werkt al volgt: Zoek de studieboeken die je nodig hebt. Zodra je een boek hebt gevonden en bekeken, staat ie op je boekenlijst. Is je boekenlijst compleet, dan hebben wij voor jou de aanbieders met de meeste boeken die jij zoekt, op een rij. Scheelt bovendien ook verzendkosten om zoveel mogelijk tweedehands studieboeken tegelijk te kopen!
  4. Koop je studieboeken van iemand die op dezelfde school zit. Zoek op de site je MBO, HBO of Universiteit en zoek je opleiding bij deze school. Grote kans dat iemand die hier studieboeken aanbiedt ook in de buurt woont. Dan kan je het boek gewoon op gaan halen. Scheelt heel veel verzendtijd!

Boeken al wel besteld, maar nog niet ontvangen?

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij al wel studieboeken had besteld op Bookmatch.nl, maar dat je deze nog niet hebt ontvangen. Wat je dan kan doen, hangt af van de situatie:

  • De verkoper heeft ze nog niet opgestuurd: Na een week kan je de match afbreken en op zoek naar een andere verkoper.
  • Het boek is nog onderweg: Even geduld aub. Helaas duurt het soms wel meer dan een week(!) voordat een boek eindelijk door de post wordt bezorgd.

 

Ik wil nu snel studieboeken kopen!

Lees ook: