Snel en goedkoop al je studieboeken kopen

Door Marianne op 9 juli 2018

De eerste weken van de vakantie zijn begonnen, maar veel studenten zijn nog niet klaar. Ze kopen namelijk eerst hun studieboeken voor het nieuw jaar. Wat doe jij: stel jij het kopen uit tot het laatste moment? Of regel je voordat je naar de zon verdwijnt eerst even je studieboeken? Belangrijk is vooral dat je niet te veel tijd er aan kwijt bent. En niet te veel geld.

Dus hoe zorg jij dat je in 1 keer alle boeken koopt die je nodig hebt en dat je niet te veel betaald? Het geheim: tweedehands studieboeken kopen en een beetje onderhandelen.

1. Maak een boekenlijst
Bij Bookmatch vind je meer dan 150.000 tweedehands studieboeken. En alles wat je tweedehands niet vindt, of niet wilt, kan je nieuw kopen. De snelste manier om dat te doen is om eerst een boekenlijst te maken. Log in en ga naar ‘mijn bookmatch’ en ‘mijn boekenlijst’.  Zet alle ISBN nummers op deze lijst.

2. Bekijk je ‘optimatch’ en doe een bod
Ga je naar ‘Mijn optimatch’ dan zie je direct wie er zoveel mogelijk boeken van jouw boekenlijst tegelijk aanbiedt. Doe daar een leuk bod en ga zo in onderhandeling met de verkoper. Met onderhandelen ben je iets langer bezig, maar het heeft als voordeel dat je wel zoveel mogelijk bij 1 koper koopt en dat je misschien nog iets van de prijs af kan halen.

3. Direct kopen
Geen zin om te onderhandelen? Je kunt ook al je boeken direct kopen. Zoek op ISBN nummer van je boek. Je krijgt nu een lijst met verkopers die dit boek aanbieden. De ‘best buy’ hebben we voor je bovenaan de pagina gezet: een betrouwbare verkoper met een goede prijs. Klik bij de verkoper naar keuze op ‘kopen’ en het boek zit in je winkelwagentje. En zo zoek je al je boeken. Heb je alles gevonden? Dan reken je in 1 keer af. Je betaalt aan Bookmatch en wij betalen de verkopers uit.

4. Nieuwe studieboeken met korting
Op de site kan je ook nieuwe studieboeken kopen. Wij sturen je bestelling dan door naar onze leveranciers. Bij Nederlandse boeken is de levertijd meestal de volgende dag, bij Engelse boeken is de levertijd een paar dagen. Onderhandelen kan je niet, maar je krijgt wel korting als je 2 of meer Nederlandse studieboeken nieuw koopt.

Succes met het kopen van je studieboeken en geniet van je vakantie!