Studeren

Het studentenjaar is nu een paar weken onderweg. Heb je al je studieboeken binnen? Zit je een beetje in je ritme? De ideale route naar school gevonden? Leuke medestudenten leren kennen? De eerste studentenfeesten al gehad?

Boeken over studeren

Nu begint het echte werk. De studieboeken moeten open en er moet gestudeerd worden. En dat is soms best wennen. Dikke boeken, docenten die nog niet de helft van de stof behandelen en de tentamenweek die pas over tig weken is. Natuurlijk zijn er allerlei boeken die je helpen zo goed mogelijk te gaan studeren.

En nuttig ook voor de rest van je leven: gebruik het 80/20-principe: meer bereiken met minder moeite.

En onmisbaar: hoe haal ik mijn tentamen?

Het studentenleven

Gelukkig is het studentenleven meer dan op school en in de bieb zitten. Zit je in een leuk studentenhuis, heb je een mooie studentenkamer? Beetje ruim, niet te duur? Of heb je het niet getroffen en heb je het kleinste hok ter wereld gekregen? Natuurlijk zijn er toch allerlei tips om je kamer er zo leuk mogelijk uit te laten zien, zonder al te veel moeite en kosten. In dit boek Kleine leefruimten vind je inspiratie. En de kleine klusjes in huis? Die doe je natuurlijk zelf .

Koken voor studenten

Dan heb je je kamer ingericht. Klaar voor de volgende stap. De kans is best groot dat je binnenkort je jaarclub, kring of studiegenoten te eten krijgt. Hoe zit het met je culinaire kunsten? Heeft je moeder je het goed geleerd? Of laat je de aardappels aan alle kanten aanbranden? Dan hebben we hier een paar nuttige boeken voor je: (of doe ze cadeau aan je jaarclubgenoten die niet kunnen koken).De studententijd van anderen

En heb je eens een avondje voor jezelf, zak dan heerlijk weg met een boek weg op de bank. Een boek over studentenleven natuurlijk. Bijvoorbeeld het studentenleven van Ronald Giphart of van A.F.Th. van der Heijden over het studentenleven in de jaren 70. of een verzameling van korte studentenlevenverhaaltje van bekende nederlanders.

Wij wensen je in ieder geval een hele goede studententijd toe. Geniet ervan!

Door Marianne op 26 september 2012