Wat je van Obama kan leren

Door Marianne op 20 januari 2017

Leren uit studieboeken is leuk en vooral heel nuttig. Maar persoonlijk vind ik het nog veel leuker en inspirerender om verhalen te lezen van mensen die echt iets bereikt hebben. Hoe ze dat bereikt hebben en hoe zij in het leven staan. Ik geef je graag een paar tips van inspirerende verhalen. Van en over Obama bijvoorbeeld.

Van en over de Obama familie
Wat je van Barack Obama kan leren? Nou, speechen bijvoorbeeld. Hoe schrijf je een goeie speech? Lees De beste toespraken van Barack Obama. Over zijn leven en familie schreef Obama: Dromen van mijn vader. En hij schreef The Audacity of Hope. (waar haalt hij de tijd vandaan). Ben je iets minder van tekst, maar meer van mooie plaatjes? Dan moet je vooral het boek van Peter Souza lezen: The Rise of Barack Obama.

Wat hij zelf las? In de NY Times stond:

Hier vind je een deel van zijn leeslijst. Waaronder: 

Michelle Obama schreef geen politiek boek, maar een over haar project: de moestuin van het Witte Huis. En over haarzelf schreef iemand anders weer een boek. 

De andere presidenten
En als je dan eenmaal President van de Verenigde Staten van Amerika bent, dan is er dus altijd wel iemand die een boek over je schrijft. Of je schrijft er zelf 1 als je President of President – af bent. Het rijtje van de afgelopen presidenten: 

En ook Hillary Clinton schreef verschillende boeken over haar eigen politieke carriere, maar ook over haar tijd als First lady. Vanaf vandaag Donald Trump. Die heeft inmiddels ook al wat boeken op zijn naam staan. Nou ja, er is óver hem geschreven. Bijvoorbeeld: President Donald Trump en The making of Donald Trump.

Ik kan je alleen maar aanraden om af en toe je studieboeken aan de kant te gooien en ook eens een biografie te lezen. En je daardoor te laten inspireren.

Veel leesplezier!