Welke studieboeken heb ik nodig
Veel studenten vragen zich aan het begin van het jaar af: Welke studieboeken heb ik nodig? De school of faculteit waar je je studie gaat volgen kan jou aan een boekenlijst helpen. Soms kan je die al vinden op de site van je school of studie. Meestal krijg je rond het begin van de zomervakantie een lijst met alle studieboeken die je het komende studiejaar nodig hebt.
Een goede indicatie is de boekenlijst van afgelopen jaar
Heb je eindexamen gedaan en wil je nu alvast boeken gaan kopen voor je nieuwe studie? Dan is de boekenlijst van het afgelopen studiejaar een hele goede indicatie voor welke studieboeken jij nodig gaat hebben. Maar helemaal waterdicht is het niet. Studieboeken krijgen nogal eens een nieuwe druk. En bij sommige vakgebieden veranderen zo snel dat de studieboeken die daarbij horen ook snel verouderen. Of er zijn in het nieuwe jaar nieuwe docenten die graag andere studieboeken gebruiken. Wees dus wel voorzichtig met het gebruiken van boekenlijsten van het vorige jaar.
Of zoek eens op je studie
Bij Bookmatch vragen we alle studenten voor welke studie ze hun boek gebruikt hebben. Zo kan jij gemakkelijk zien of een boek ook voor jouw studie gebruikt is. Kijk maar eens bij alle studies van MBO, HBO of WO.
Sommige studieboeken heb je niet nodig
Heb je de boekenlijst van dit jaar gevonden? Ga dat niet blind studieboeken kopen. Je krijgt namelijk wel een lijst, maar in de praktijk blijkt dat je niet altijd alle studieboeken op die lijst nodig hebt. En dan is het jammer van je geld als je die al wel hebt aangeschaft. Vraag bijvoorbeeld eens aan oudejaar studenten of ze al hun studieboeken gebruikt hebben.
Je hebt niet al je studieboeken tegelijk nodig
Ga dus niet direct aan het begin van het jaar al je studieboeken kopen. Het is veel slimmer om per semester/trimester je boeken in te kopen. Zo spreid je de kosten een beetje. Gemiddeld ben je 57 euro per maand kwijt, maar je zult zien dat je aan het begin van je studie echt wel even iets meer kwijt bent.
Deze studieboeken zijn altijd handig om in huis te hebben
Sommige studieboeken zijn superhandig om wel in huis te hebben. Denk bijvoorbeeld aan woordenboeken, basisboeken over recht of bedrijfseconomie en boeken over zakelijke communicatie, brieven schrijven etc. Deze boeken gebruik je vaak langere tijd nog als naslagwerk.
- English Grammar
- Zakwoordenboek van de Geneeskunde
- Prisma English Dutch Dictionary
- Basic business grammar
- Projectmanagement
- Zakelijke Communicatie
- Basisboek bedrijfseconomie
- Basisboek Recht
Het beste moment om je studieboeken te kopen
Als je je boekenlijst binnen hebt, ga dan eerst eens kijken of je je studieboeken ook tweedehands kan kopen bij Bookmatch. Dat bespaart geld. Als je aan het begin van de zomervakantie gaat zoeken, dan kan je ook nog eens rondkijken naar het allergoedkoopste exemplaar of onderhandelen over de prijs. En met 100.000 studieboeken in ons aanbod, is de kans groot dat jij de studieboeken vind die jij nodig hebt.