Boek wordt niet verzonden

Maar liefst 96% van onze verkopers versturen een verkocht boek binnen 1 week. Helaas zijn er ook verkopers die een verkocht boek later of soms zelf helemaal niet verzenden. We proberen dit tot een minimum te beperken, maar voor het versturen hebben we toch echt de inzet van een verkoper nodig.

Bookmatch zorgt voor de bemiddeling tussen koper en verkoper, maar is geen contractspartij in de koopovereenkomst, die door deze bemiddeling eventueel tot stand komt. Bookmatch kan dan ook niet aansprakelijk worden gehouden voor enige tekortkoming van koper en/of verkoper in de nakoming van deze koopovereenkomst.

Bookmatch vraagt een verkoper om het boek op te sturen

Zodra je een match hebt betaald, gaat er een mail en een whatsapp, pushbericht of sms naar een verkoper. We vragen dan om het boek binnen 3 dagen te verzenden en deze verzending te bevestigen.

Gebeurt dit niet, dan volgt elke twee dagen een herinneringsmail. Na 10 dagen breken we een match automatisch af. Wil je niet zolang wachten, neem dan contact op met de verkoper, onderaan jullie match kan je berichten uitwisselen. Mocht dit niets opleveren dan kan je 4 dagen na betaling zelf een match afbreken met de rode knop die onderaan een match staat. Wil je een match sneller annuleren, dan kunnen wij dit voor je doen. Dat kan dan alleen wanneer een boek nog niet verzonden is en na 24 uur om de verkoper wel even tijd te gunnen om te reageren, tenzij je een verkeerd boek hebt gekocht.Na het afbreken van een match, storten we je je betaling automatisch terug via onze betaalprovider Icepay, dit duurt 1-2 werkdagen.

Hoe weet ik of een boek verzonden is?We vragen onze verkopers om boeken met track&trace te verzenden, dan kan je een pakket namelijk volgen. Zo'n 90% doet dat nu al.

Boek is nog niet afgegeven bij PostNL.Boek is nu wel afgegeven bij PostNL.We blokkeren een verkoper die niet verstuurt

Na het afbreken van een match deactiveren we het aanbod van een verkoper en blokkeren we het account. Pas na uitleg waarom het verzenden niet gelukt is, geven wij weer toegang.

Terug naar veelgestelde vragen