Ik ontvang geen mail van Bookmatch

Wanneer je geen mail van ons ontvangt, komt deze mogelijk binnen als spam, maar wanneer je zelf een keer hebt aangegeven dat mail van ons spam is, dan wordt een mail in veel gevallen niet meer afgeleverd.

Wanneer je inlogt op de site, staat er een melding als bij ons bekend is dat je geen mail ontvangt, maar wij kunnen dit ook voor je nakijken. Neem hiervoor contact met ons op, bij voorkeur via de Bookmatch app of Whatsapp (+31 97 010 264 767).

De oplossing is om een oude mail van ons van je spambox naar je inbox te verplaatsen en dan aan te geven dat Bookmatch een veilige afzender is. Wij moeten hierna nog wel aangeven dat je weer mail wil ontvangen. Dus neem nadat dit gebeurd is, contact met ons op of geef het door in de melding die je ziet wanneer je bent ingelogd op de site : stuur mij weer mail.

Heb je een vraag gesteld via ons contactformulier en heb je niet binnen 24 uur een reactie gehad, dan is er waarschijnlijk iets verkeerd gegaan, neem dan contact op via WhatsApp of via de Bookmatch app. Wij reageren doorgaans binnen enkele uren op vragen.

Terug naar veelgestelde vragen