Mijn pakket is niet bezorgd

De meeste pakketten worden binnen 1 tot 2 dagen bezorgd, soms duurt het wat langer. Wanneer een pakket nog niet bezorgd is, kan je als koper en als verkoper een aantal dingen doen:

Pakket is blijven liggen bij PostNL

Het komt voor dat een pakket is gescand bij PostNL, maar niet is verzonden. Het ligt dan nog letterlijk op de plek waar jij het hebt afgegeven. Om dit uit te sluiten ga je langs bij je PostNL locatie en vraag of je pakket daar nog ligt.

Pakket blijft hangen in het verzendproces

Het kan volgens PostNL tot 2 weken duren voordat een (brievenbus)pakket bezorgd is. Gelukkig gaat het meestal sneller, maar er zijn dus uitzonderingen. Helaas kan je in deze periode alleen maar afwachten.

Pakket kan bij de buren bezorgd zijn

Wanneer PostNL aangeeft dat een pakket bezorgd is, maar dit is niet zo, dan is de kans groot dat het pakket bij buren is afgeleverd of het wordt alsnog binnen 1-2 dagen bezorgd. Wanneer je ons mailt, zullen we altijd vragen of navraag is gedaan bij de buren.

Onderzoek naar een vermist pakketWanneer een pakket na 2 weken nog steeds niet bezorgd is, kan een onderzoek gestart worden bij PostNL. Heb je een label gekocht via Bookmatch, dan starten wij dit onderzoek. Heb je zelf een label gekocht, dan mag jij dit alleen maar doen bij PostNL. Heb je geen verzendlabel, dan is onderzoek niet mogelijk en heb je ook geen garantie op de zending.Terug naar veelgestelde vragen