Ik wil een tweedehands studieboek terugsturen

Je mag als koper een boek altijd retour sturen. Je hebt hiervoor 7 dagen na ontvangst van een boek. Na twee weken gaan wij een match namelijk automatisch afronden en uitbetalen wanneer wij niets horen. Wacht dus niet te lang met retour sturen.

Een PostNL retourlabel aanmaken kan pas wanneer je het boek ook daadwerkelijk ontvangen hebt, een label is namelijk maar beperkt geldig, dus wacht even totdat je het boek in huis hebt, voordat je een retourlabel aanmaakt.

Een boek retour sturen kan alleen wanneer een match nog niet is afgerond. We ronden een match af wanneer je als koper aangeeft dat je een boek hebt ontvangen en dat een verkoper uitbetaald mag worden. En we ronden een match ook af wanneer je twee weken na verzending niets meer van je hebt laten horen.

Wanneer een match dus is afgerond en een verkoper uitbetaald voor een match is het dus niet meer mogelijk een boek terug te sturen. Gebruik de twee weken die je hebt na ontvangst om het boek en eventuele licenties te controleren.

Retourproces

Op de pagina waar je de ontvangst bevestigd, staat ook een link, met stuur je bestelling dan terug, om een boek terug te sturen. Wij starten dan het retourproces. Volg de instructies die je daar krijgt, om een retourlabel aan te maken.

Je kan een verzendlabel zelf printen en op het pakket plakken, maar ook laten scannen bij PostNL en dan printen zij deze voor je. Plak het label op het pakket en lever deze in bij PostNL. Hierna kunnen wij het pakket volgen en krijgen we van PostNL informatie over de status. Zodra het boek weer terug is bij de verkoper, betalen we je terug.

Voor wie zijn de verzendkosten?

Wanneer je een ander isbn hebt gekregen dan wat je hebt besteld, betalen wij voor de kosten van het terugsturen.

Heb je wel het juiste boek ontvangen, maar heb je deze toch niet (meer) nodig, dan zijn de kosten voor het terugsturen voor jou als koper. Je maakt voor het terugsturen altijd gebruik van een bij ons gekocht PostNL verzendlabel, de kosten worden verrekend met het bedrag dat je van ons terugkrijgt.

Wanneer de kwaliteit niet voldoet aan je verwachting mag je een boek ook retour sturen, maar je mag ook opnieuw in onderhandeling gaan met de verkoper van het boek om zo een andere prijs af te spreken. Zet de match eerst on hold, om te voorkomen dat deze automatisch afgerond gaat worden. Je ziet dan ook onderaan jullie match de optie om te chatten met de verkoper van het boek. Hier doe je ook je voorstel voor een andere prijs. Wanneer jullie het eens zijn over een nieuwe prijs, laat dit dan aan ons weten. Wij passen de prijs dan aan en storten een deel aan je terug. Hierna kan jij de ontvangst bevestigen en wordt de match alsnog uitbetaald.

Terug naar veel gestelde vragen