Wouter Kroon

Even voorstellen, mijn naam is Wouter Kroon...

...oprichter en mede-eigenaar van Bookmatch. Op deze pagina ga ik je wat vertellen. Hopelijk weet ik je daarmee te inspireren om ook te gaan ondernemen.

In 1996 heb ik tijdens mijn studie Bookmatch bedacht. 28 jaar later heb ik daar nog geen dag spijt van gehad. Want elke dag kijk ik met heel veel plezier wat er allemaal gebeurt op de site. Het blijft een bizar idee dat er elke paar minuten een boek wordt verkocht, waarbij een boek soms pas enkele minuten in het aanbod staat. Het record is zelfs een boek dat binnen 1 minuut verkocht is.

Elke dag melden zich nieuwe gebruikers aan, die boeken kopen of gaan verkopen of zelfs beide. In de piek aan het begin van het nieuwe collegejaar worden er elke dag duizenden studieboeken aangeboden, dit zijn ook de drukste dagen wat omzet betreft.

Met een klein team werken we aan Bookmatch om de site en app steeds een beetje beter te maken. Ook optimaliseren we onze campagnes zodat steeds meer studenten ons weten te vinden. Wanneer je contact met ons opneemt, wordt je geholpen door iemand die meestal vanuit huis werkt. Een paar keer per dag loggen we in om de openstaande vragen op te pakken. Hierdoor heb je snel een antwoord op je vraag.

Ik ben bijzonder trots op de waardering die wij krijgen van onze klanten. Zowel op Kiyoh (9,2), Google (4,6 sterren) als Trustpilot (4,7 sterren) ontvangen we mooie beoordelingen.

Ik had niet durven dromen dat Bookmatch een belangrijke speler zou worden in de markt voor tweedehands studieboeken. Alle grote uitgevers in de educatieve markt kennen ons wel, voor hen is het niet perse wenselijk dat boeken nog een keer verkocht worden, maar de voordelen voor onze klanten zijn dat ze aanzienlijk kunnen besparen op de aanschaf van studieboeken en je draagt bij aan een duurzamere wereld.

Het idee dat we dagelijks studenten blij maken omdat ze goedkoper boeken kunnen kopen en/of geld verdienen met de verkoop van hun oude boeken is voor ons een belangrijke drijfveer. We zijn een eigenwijze speler in de doorgaans traditionele boekenmarkt.

Contact

Heb je vragen over Bookmatch, neem dan contact met ons op.