Afgestudeerd, dit moet je regelen

Door Wouter op 6 januari 2021

Afgestudeerd? Dit moet je regelen!

Yeah, eindelijk afgestudeerd! Veel jaren van zwoegen en zweten, vallen en opstaan. Veel nachten doorgehaald om de deadlines te halen en keihard gebikkeld voor de moeilijkste tentamens. En dat is nu allemaal voorbij, hoe lekker is dat? Tijd voor een feestje! Maar voordat je verdergaat, is het belangrijk om nog een aantal dingen te regelen. Lees verder voor de belangrijkste zaken die je moet regelen als je bent afgestudeerd.

Stufi

Helaas, het is waar: je ontvangt geen stufi meer als je bent afgestudeerd. Hoe we jaren op ome Duo konden bouwen, moeten we het nu echt zelf gaan doen. Je bent nu geen student meer, dus je mag niet meer lenen bij DUO. Je kunt stufi heel makkelijk stopzetten via Mijn DUO.

Studentenreisproduct

Ook van ons studentenov moeten we helaas afscheid nemen, maar wel fijn dat we al die jaren gratis mochten reizen! Het is heel belangrijk om je studentenreisproduct zo snel mogelijk stop te zetten! Als je het studentenreisproduct te laat stopzet, krijg je flinke boete. Deze boete is echt best wel hoog: € 97 per twee weken. Zo, da’s pas zonde van je geld!

 

Dal voordeel

Het afscheid wordt ons iets makkelijker gemaakt, want studenten hebben na hun studie nog recht op een dal voordeel abonnement. Dit betekent dat je in de daluren en in het weekend met 40% korting kunt reizen. De daluren zijn op werkdagen van 0.00 tot 6.30 uur, van 9.00 tot 16.00 uur en van 18.30 tot 0.00 uur. Let wel op: je moet het abonnement binnen zes maanden aanvragen! 

Uitschrijven

Grote kans dat je al jaren hebt uitgekeken naar dit moment: uitschrijven van de opleiding. Dat moet een heerlijk gevoel geven! Soms doet de onderwijsinstelling het voor je, maar check dit even voor de zekerheid. Schrijf je op tijd uit om te voorkomen dat je te veel collegegeld moet betalen!

Studieboeken

De studieboeken mogen eindelijk de deur uit! Een kast vol studieboeken. Sommige boeken zijn weleens gebruikt, andere boeken nog nooit. Je hebt er waarschijnlijk een vermogen voor betaald, dus het is wel fijn om er nog iets voor terug te krijgen. Je kunt jouw HBO boeken verkopen om er nog een leuk zakcentje aan te verdienen. Dit kun je heel makkelijk online doen. Je hoeft alleen maar het boek op te zoeken, een prijs te bedenken en het boek te versturen. Niet alleen fijn om wat te verdienen, maar ook goed om het boek nog een tweede leventje te geven. Ook bespaar je iemand anders de hoge kosten van dure studieboeken!