Boeken verkopen doe je veilig online bij Bookmatch

Door Wouter op 24 januari 2024

Het verkopen van boeken, vooral studieboeken, kan een uitstekende manier zijn om wat extra geld te verdienen en tegelijkertijd ruimte in je boekenkast vrij te maken. Met de opkomst van online platforms zoals Bookmatch wordt dit proces steeds eenvoudiger en veiliger. Op deze pagina nemen we je stap voor stap mee door het proces van het verkopen van je boeken online.

Hoe begin je met het verkopen van boeken?

  1. Maak een account aan op Bookmatch

De eerste stap is het aanmaken van een account op Bookmatch. Dit is een eenvoudig proces waarbij je basisinformatie over jezelf verstrekt.

  1. Voer het ISBN in

Vervolgens voer je het ISBN-nummer van het boek in dat je wilt verkopen. Het ISBN is een unieke identificatiecode voor boeken en maakt het gemakkelijk om jouw specifieke boek te vinden. Als het boek niet in de database staat, kun je het handmatig toevoegen.

  1. Bepaal de verkoopprijs

Bookmatch helpt je met het bepalen van een verkoopprijs door suggesties te geven. Deze prijs kan je aanpassen op basis van de staat van het boek en de huidige marktvraag.

  1. Onderhandel met kopers

Wanneer een koper interesse toont, kan hij of zij een bod doen. Je hebt de mogelijkheid om te onderhandelen om tot een eerlijke prijs te komen.

Wat levert de verkoop van je boeken op?

Gemiddelde opbrengst

Het verkopen van een stapel boeken kan al snel € 50,- tot € 100,- opleveren. Gemiddeld wordt er ongeveer € 4,- tot € 10,- per boek betaald. Dit kan variëren afhankelijk van de vraag, de staat van het boek en de actualiteit van het materiaal. Hoeveel je daadwerkelijk ontvangt per boek is dus van meerdere factoren afhankelijk. 

Specifiek voor studieboeken

Studieboeken kunnen extra geld opleveren, vooral als ze recent zijn en nog steeds worden gebruikt in cursussen. Studenten vragen gemiddeld 60% van de nieuwprijs van een studieboek.

Kan ik ook boeken verkopen via andere platforms dan Bookmatch?

Ja, er zijn verschillende andere platforms waar je boeken kunt verkopen, zoals Boekwinkeltjes.nl, Biblio.com, Abebooks.com en zelfs via lokale Facebookgroepen. Echter, Bookmatch is specifiek gericht op studieboeken, wat het een ideale keuze maakt voor studenten.

Hoe bepaal je de staat van je boeken?

De staat van het boek is cruciaal voor de waarde ervan. Factoren zoals de staat van het bindwerk, de omslag, eventuele vlekken en de volledigheid van de tekst en illustraties spelen een rol. Een boek in betere staat brengt simpelweg meer geld op. 

Alternatieven voor het verkopen van boeken

Doneren

Als je boeken hebt die niet verkocht worden, overweeg dan om ze te doneren aan bibliotheken, kringloopwinkels of andere instellingen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het ondersteunt ook goede doelen.

Recyclen

Oude boeken die niet meer bruikbaar zijn, kunnen gerecycled worden. Dit proces zet de boeken om in pulp, die vervolgens gebruikt wordt voor het maken van nieuw papier.

Welke boeken leveren het meeste op?

Redelijk recente studieboeken, thrillers, literatuur en filosofische boeken verkopen over het algemeen goed. Eerste edities en zeldzame boeken kunnen ook aanzienlijk meer waard zijn. Voor zeer oude of zeldzame boeken kan het de moeite waard zijn om een taxatie door een specialist te laten uitvoeren. Dit kan je helpen om een beter idee te krijgen van de werkelijke waarde van het boek.

Hoeveel kun je vragen voor tweedehands boeken?

De prijs van tweedehands boeken hangt af van verschillende factoren, waaronder de staat van het boek, de vraag en het aanbod, en de oorspronkelijke prijs. Een algemene richtlijn is om ongeveer 60% van de oorspronkelijke prijs te vragen voor studieboeken.

Gebruik van apps

Apps zoals de Bookmatch-app kunnen je helpen bij het bepalen van de prijs en het proces van verkopen vereenvoudigen. Deze apps bieden een geautomatiseerde prijsindicatie op basis van het ingescande ISBN.

Studieboeken verkopen? Kies vandaag nog voor Bookmatch

Als je op zoek bent naar een efficiënte, betrouwbare en winstgevende manier om je studieboeken te verkopen, dan is Bookmatch de ideale keuze. Met een gebruiksvriendelijk platform, duidelijke richtlijnen voor prijsbepaling en een veilige omgeving voor zowel kopers als verkopers, biedt Bookmatch alles wat je nodig hebt om je studieboeken snel en zonder gedoe te verkopen.