De do's en don'ts van het verzenden van studieboeken

Door Marianne op 15 april 2019

Heb je een boek verkocht, dan is het de bedoeling dat je dat boek zo snel mogelijk gaat verzenden. We kregen laatst de vraag of Bookmatch ook het verpakkingsmateriaal regelde. Dat doen we niet, maar je kunt wel bij ons een verzendlabel kopen.

De do’s en don’t voor het verzenden van een studieboek op een rijtje.

Do: verstuur het boek snel

Als je een boek hebt verkocht, probeer het dan ook dezelfde of de volgende dag te versturen. Tegenwoordig is iedereen een beetje verwend door al die bedrijven die nog dezelfde dag of de volgende dag bezorgen. Dat willen we allemaal wel. Dus doe je best en verstuur een boek zo snel mogelijk. Want we krijgen wel eens de vraag: ‘wil je het boek snel sturen, want ik heb volgende week tentamen..’.

Don’t: verstuur je boek in cadeaupapier

Je wilt graag dat het studieboek, waar jij zo zuinig op bent geweest en dat het er nog steeds ‘als nieuw’ uitziet, ook zo bij de koper aankomt. Gebruik dan geen cadeaupapier of kaftpapier om het boek te verzenden. Verpak je boek het liefst in een kartonnen doosje of een bubbeltjesenvelop.
Uiteraard kan je heel goed verpakkingsmateriaal van anderen hergebruiken.

Don't: je boek opengevouwen versturen


Heb je een dik boek dat niet door de brievenbus past? Verstuur het als pakket. Creatievelingen sloegen hun boek open en stopten het alsnog in een enveloppe. En toen kwam het boek beschadigd bij de koper. Dus doe het niet, verstuur geen open boeken. 

Do: verstuur met het Bookmatch verzendlabel

Je kunt het verzenden van je boek eigenlijk al helemaal thuis voorbereiden. Via Bookmatch kan je een verzendlabel kopen. Daar staat het adres van de koper op en als reminder voor jou staat er ook bij welk boek je naar deze koper moet sturen.  Het verzendlabel print je thuis uit, plak je op de enveloppe en als je het boek dan inlevert bij het Postkantoor, kan je pakket met Track en Trace gevolgd worden door de koper. Koop je online een label, dan betaal je 3,90 voor een brievenbuspakket. Koop je een label bij een PostNL punt, dan betaal je 4,35.

Don’t: de verzending niet bevestigen

Wij betalen de match uit als de koper de ontvangst van jouw boek bevestigd. Dat kan een koper alleen doen als jij in de match hebt aangegeven dat je het boek hebt verzonden. Heb je je pakketje op de bus gedaan, ga dan altijd naar de match en bevestig de verzending. Dan voorkom je ook dat een match wordt afgebroken omdat het lijkt of je het boek niet verzonden hebt. Koop je via Bookmatch een verzendlabel, bevestig dan direct even de verzending.

Je ziet: heel moeilijk is het niet. Wil jij ook je boeken verkopen? Zet ze nu te koop op deze site en wij zoeken kopers voor je.

 


Ik wil mijn studieboeken verkopen