Gebruikte studieboeken verkopen

Door Wouter op 10 februari 2021

Waarschijnlijk is het je niet ontgaan: het is helemaal hip om je oude studieboeken te verkopen. Grote kans dat dit komt door alle grote voordelen die het met zich meebrengt. Wat die voordelen zijn en hoe het werkt, dat leg ik je uit in deze blog.

Hoe vaak gebruik jij je studieboeken?

Het verkopen van studieboeken heeft eigenlijk ontelbaarveel voordelen, en eerlijk gezegd kan ik geen nadeel bedenken. Heb je er al eens over nagedacht hoe mega zonde het is om een boek weg te gooien? Want zeg nou eerlijk: hoe vaak heb je dat boek gebruikt? Over het algemeen schaffen we een studieboek aan omdat het verplicht is of aangeraden wordt door de opleiding, maar achteraf blijkt dat we ‘m amper gebruiken. Zeker in het eerste jaar komt dit vaak voor. In het eerste jaar is alles nieuw, maar in de daaropvolgende jaren merk je al snel dat je de boeken veel te weinig gebruikt.

Een zakcentje verdienen

Wie wil er geen zakcentje verdienen? Tijdens of na je studie is het altijd lekker om wat binnen te halen. Zeker als je er niet zoveel voor hoeft te doen! Met het verkopen van gebruikte studieboeken kun je best wat verdienen! Ga maar eens na hoeveel jij betaald hebt voor die boeken, waarschijnlijk best veel. Zeker boeken die je niet vaak gebruikt hebt, kun je voor een mooi prijsje weer verkopen!

Goed voor het milieu: een tweede leven

Iedereen is steeds bewuster bezig met iets goeds doen voor het milieu. Herbruikbare producten in huis worden steeds populairder. Waarom zou je dat met boeken dan niet doen? Studieboeken gebruik je meestal maar één periode en vervolgens nooit meer. En als je ze gebruikt, dan blader je er alleen door heen. Zonde om weg te gooien, want er is helemaal niks mis mee! Gun jouw studieboeken een nieuw leven en draag hiermee bij aan een beter milieu!

Nieuwe studenten helpen

Behalve alle voordelen voor jou, help jij ook andere studenten. Kun je je die tijd nog herinneren dat je studieboeken moest aanschaffen? Dat waren pittige maanden! Misschien moest je er wel andere dingen voor laten omdat je zoveel geld kwijt was aan nieuwe studieboeken. Help daarom andere studenten aan tweedehands studieboeken. Zo krijgen ze de kans om voor minder geld hun studieboeken aan te schaffen.

Zo werkt het

Gebruikte studieboeken verkopen is super simpel! Je maakt eerst een account aan op Bookmatch. Om een boek te verkopen, scan je eerst de barcode van het boek. Er verschijnt dan meteen een foto van het boek met een auteur en andere info. Handig, want dan hoef je dat zelf niet meer in te vullen! Hierna kun je invullen wat je voor het boek wil hebben. Denk daar even goed over na en doe wat onderzoek. Je kunt bijvoorbeeld op de website kijken wat andere mensen voor datzelfde boek vragen. Dan vul je nog even in hoe de staat van het boek is, bijvoorbeeld gebruikt of zo goed als nieuw. En dat was het dan, zo gepiept! Als je het boek verkocht hebt, dan staat binnen twee weken het geld op je rekening!