Geld verdienen aan oude studieboeken? Zo doe je dat!

Door Wouter op 18 november 2020

Wat waren ze duur hè, al die studieboeken. En het ergste is nog wel dat je ze niet eens allemaal hebt gebruikt. Hoe zonde is dat? Niet alleen van het papier, maar ook van jouw centen. Heb je er al eens aan gedacht om je studieboeken te verkopen? Ik leg je uit waarom je dat zou moeten doen en hoe je dat doet.

Waarom studieboeken verkopen?

Zeker aan het begin van de studie kopen we altijd braaf de studieboeken die aangegeven staan op de lijst. Al snel merken we dan dat we helemaal niet alle boeken écht gebruiken en dat we veel geld hebben weggegooid. Dat is zonde! Heb jij een kast vol studieboeken die je al jaren niet hebt opengeslagen of ben je afgestudeerd en wil je de boeken zo snel mogelijk uit je kamer? Hup, ga die studieboeken verkopen! Door het verkopen van jouw oude studieboeken doe je veel goeds. Op deze manier help je nieuwe studenten bij betaalbare schoolboeken bestellen. Jouw boek is eigenlijk perfect en dus zo goed als een nieuw schoolboek, dus waarom zou een andere student de hoofdprijs moeten betalen? Daarnaast geef je het boek een tweede leven en dat is erg duurzaam. Een steentje bijdragen aan het milieu is goed in deze tijd! En last but not least: je verdient er zelf geld aan. Waar wacht je eigenlijk nog op?!

 

Tip: Moet jij voor dit studiejaar nog wat schoolboeken bestellen? Ook jij kunt je studieboek kopen via Bookmatch. Waarom zou je teveel betalen?

Zo verkoop je studieboeken

Ik hoor je al denken: pff, dat is veel werk. Maar het tegendeel is het geval: het is supermakkelijk. Je begint met het aanmaken van een account op de website van Bookmatch en je logt in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens scan je de barcode van je boek, waardoor er meteen een foto verschijnt, de titel en de schrijver van het boek. Ideaal, dan hoef je dat zelf niet meer in te vullen! Nu kun je zelf een prijs kiezen voor het boek. Dat kan een lastige zijn, want wat kun je voor dat boek vragen? Tip: kijk eens voor welke prijzen het boek er al opstaat. Bookmatch geeft overigens ook zelf al een adviesprijs. Houd bij het bepalen van de prijs wel rekening met de verzendkosten. Deze bedragen tussen de 4 en 7 euro. Na het bepalen van de prijs kun je de rest invullen, zoals de staat van het boek, bij welke opleiding het boek hoort of gebruikt kan worden, etc. Klaar is Kees, verkopen maar! Als je een boek verkocht hebt, dan krijg je een verzendcode om ‘m te versturen. Binnen twee weken heb jij het geld op je rekening!

 

Da’s leuk geld verdienen, toch?