Tip: mbo-studieboeken kopen en verkopen

Door Wouter op 1 december 2020

Tip: mbo-studieboeken kopen en verkopen

Niet alleen het collegegeld is een enorm bedrag, maar ook studieboeken brengen veel kosten met zich mee. Er is een manier hoe jij de kosten kunt beperken en tegelijkertijd een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder!

Studieboeken kopen

Als je op zoek bent naar de juiste boeken voor je mbo-opleiding, kijk dan eens naar tweedehands boeken. Deze boeken zijn meestal zo goed als nieuw. Zoek jij maar eens de verschillen tussen een nieuwe en een tweedehands! Bij werkboeken voor vakken zoals Nederlands en rekenen is dat natuurlijk een ander verhaal. Maar er zijn ook mensen die keurig de antwoorden in een schriftje hebben geschreven (of nooit opdrachten hebben gemaakt), waardoor het boek er nog als nieuw uitziet. Het bespaart je bakken met geld. Soms scheelt het wel de helft! Dus, mijn tip: koop je studieboeken voortaan tweedehands. Het handige is dat je op de website van Bookmatch gemakkelijk kunt zoeken. Je kiest eerst een school en vervolgens je opleiding. Dan verschijnen meteen alle boeken die worden aangeboden en geschikt zijn voor jouw opleiding. Kies voor de goedkoopste, de beste recensie of de beste staat van het boek. Makkelijker en sneller kan bijna niet!

Tip: Bij de aanschaf van jouw studieboeken is het verstandig om aan ouderejaars en docenten te vragen welke boeken echt nodig zijn. Regelmatig schaf je boeken aan die je nooit zal gebruiken, zonde van jouw geld dus.

Studieboeken verkopen

Ook slim om te doen: jouw mbo boeken verkopen! Hiermee maak je niet alleen de koper heel blij, omdat hij of zij veel geld bespaart, maar ook jezelf. Je verdient namelijk geld aan iets wat je toch niet meer gebruikt. In plaats van je boeken bij het oud papier gooien, kun je het boek beter een tweede leven geven! Fijn voor het milieu, de koper én voor jou. Een win-win-win-situatie, dus! Ook het verkopen van oude studieboeken gaat heel makkelijk. Je maakt eerst een account aan en je logt in. Vervolgens scan je met je telefoon de barcode van het boek. Hierna verschijnt er meteen de titel, auteur en afbeelding van het boek. Handig, dan hoef je dat zelf niet meer in te vullen! Als je dit hebt gedaan dan vul je nog even in hoe de staat van het boek is en je bedenkt een goede prijs. Wees realistisch met de prijs: niet te hoog, maar ook zeker niet te laat. Kijk eens bij andere verkopers wat zij ervoor vragen.