Vind in 3 stappen de goedkoopste studieboeken

Geld overhouden willen we allemaal, toch? Studeren is leuk en geld aan studieboeken uitgeven is noodzakelijk kwaad. Dat wil je zoveel mogelijk beperken, zodat je geld overhoud voor andere studiedingen. Met onze 3 stappen vind jij de goedkoopste studieboeken.

Stap 1. Koop niet direct: wacht op de goedkoopste aanbieder

Je hebt natuurlijk nu vakantie en studieboeken kopen is wel het laatste waar je nu aan moet denken. Toch is het slim om nu al even te kijken. Maak op Bookmatch je boekenlijst: zoek de boeken die je nodig hebt en zet ze op je boekenlijst. Je krijgt nu een mail van ons wanneer een van de boeken van je lijst wordt aangeboden. Je ziet direct voor welke prijs dat boek te koop staat. Staat de prijs je aan: koop het dan.

Stap 2. Koop zoveel mogelijk boeken tegelijk: doe de Optimatch

Hoe meer boeken je tegelijk koopt, hoe minder vaak je bemiddelingskosten en verzendkosten hoeft te betalen. Dat is natuurlijk goedkoper. Kijk dus of de verkoper van dat ene boek toevallig ook andere boeken aanbiedt die jij nodig hebt. Dat kan in 'Mijn Optimatch'. Vaak wil een verkoper ook wel korting geven als ie zijn boeken in 1 keer kwijt is.

Stap 3. Onderhandel over de prijs

Studenten die onderhandelen over de prijs van hun studieboeken halen gemiddeld 20% van de prijs af. Dat is dus best de moeite waard! Biedt niet direct de vraagprijs, maar waag een gokje en biedt eens wat minder: nooit geschoten is altijd mis!

Geld overhouden van je studielening

Eerder was in het nieuws dat studenten hun studielening niet altijd gebruiken voor hun studie, maar ook om na hun studie nog een appeltje voor de dorst te hebben. Of voor een huis, of een wereldreis. Dat lijken ons allemaal prima bestemmingen. En je studieboeken? Die koop je gewoon lekker tweedehands en goedkoop!

Door Marianne op 27 juli 2015