Zo bespaar je op kosten voor je studieboeken

Elk collegejaar is het weer zo ver: je mag nieuwe studieboeken aanschaffen. Wat zijn die onwijs duur, zeg! En dat voor een boek je misschien maar een paar keer gebruikt. Logisch en helemaal niet gek dat je hier niet te veel geld aan wil uitgeven. Daarom vertel ik hier hoe je kunt besparen op de kosten voor studieboeken, maar ook hoe je er iets aan kunt verdienen.

Studieboeken kopen

Voor elk vak een nieuw studieboek aanschaffen, dat kost je bakken met geld. Voor een boek die je soms maar één semester gebruikt, is dat echt superzonde van je verdiende centjes! Om wat kosten te kunnen besparen op die mega dure schoolboeken, kun je een tweedehands studieboek kopen. Een gebruikt boek scheelt je soms wel de helft. En zeg nou eerlijk: zie jij het verschil tussen een nieuw boek en een tweedehands boek? Omdat de meeste studieboeken niet heel veel gebruikt worden, zijn ze vaak nog zo goed als nieuw. Op de website van Bookmatch vind je een ruim aanbod aan tweedehands schoolboeken. Je kunt zoeken op onderwijsinstelling en opleiding. Zo krijg je meteen een overzicht van alle studieboeken die je nodig hebt. Handig! Zonde om zo veel te betalen aan nieuwe schoolboeken, je kunt er beter leukere dingen mee doen!

Studieboeken verkopen

Heb je een vak, semester of studiejaar afgerond? Weg met die studieboeken! Als je de boeken niet meer gaat gebruiken, kun je ze beter wegdoen en er iets aan verdienen. Hier maak je ook een ander weer blij mee. Studieboeken verkopen is supermakkelijk. Je maakt eerst een account aan op de website van Bookmatch, zodat je daarna kunt inloggen. Als je er een studieboek op wil zetten, dan scan je de barcode van het boek. Dat kan gewoon met je telefoon! Er verschijnt dan een foto van het boek, met daarbij de titel en de schrijver. Er staat een adviesprijs bij, maar deze kun je zelf nog aanpassen als je dat wil. Slim om even te kijken wat andere verkopers ervoor vragen. Hierna vul je nog wat zaken in zoals voor welke opleiding het studieboek is en of het boek veel gebruikt is. Als je het boek hebt verkocht, dan krijg je een code om het te versturen. Als het schoolboek is ontvangen, krijg je binnen twee weken het geld. Makkie, toch? Ik zeg: zeker doen!

Naast het feit dat het jou veel geld scheelt om tweedehands studieboeken te kopen en dat het fijn is om een zakcentje te verdienen aan oude studieboeken, denk je hiermee ook een beetje aan het milieu! Een schoolboek een tweede leven geven, scheelt weer een boom!

Door Marianne op 27 januari 2021