tweedehands studieboeken

Door Wouter op 4 november 2015

Alleen al dit jaar (2015) zijn er ruim 150.000 tweedehands studieboeken aangeboden op Bookmatch.nl Hiervan zijn er ook alweer tienduizenden verkocht, het aanbod staat nu op net iets minder dan 105.000 boeken. Bookmatch is met name de afgelopen jaren heel hard gegroeid. Elk jaar formuleren we een aantal doelstellingen, één van die doelstelling blijft elk jaar staan, want die is nog steeds niet gelukt. We willen namelijk op de term "tweedehands studieboeken" op de eerste plek staan in Google en ik zal je vertellen waarom dat ook terecht zou zijn.

1. Bookmatch is al actief sinds 1996

Inmiddels hebben we klanten die in dit jaar geboren zijn, maar ik ben Bookmatch gestart toen ik zelf nog op de HEAO in Zwolle zat. Nauwelijks voor te stellen, maar in een tijd dat er nog nauwelijks internet was. Ik had daarom een deel van een prikbord geclaimd.Hier stond het aanbod en kon je mailen wanneer je een boek nodig had.

2. Supertevreden klanten

Bookmatch heeft heel tevreden klanten, gemiddeld krijgen we een 8,7 en uit ruim 5.000 reviews blijkt dat 99% ons zou aanraden. We luisteren echt naar onze klanten en als het enigszins mogelijk is, vertalen we suggeties naar nieuwe features op de site. Ook is het via Bookmatch mogelijk om zonder risico studieboeken te kopen van studenten aan de andere kant van het land.

3. Ruim aanbod studieboeken

We hebben met ruim 100.000 tweedehands studieboeken een ruim aanbod, de meest gangbare titels zijn altijd wel leverbaar door veelal meerdere studenten in diverse prijsklassen. In de nieuwe site gaan we het mogelijk maken om foto's toe te voegen van de boeken, hier is veel vraag naar. Zo weet je nog beter wat je koopt.

4. Studieboeken verkopen is makkelijk

Met onze app kan je razendsnel studieboeken aanbieden. Scannen, prijs bepalen en toevoegen. Nadat een boek is aangeboden gaan we direct op zoek naar kopers. Het record is nog altijd een boek dat 40 seconden nadat het was aangeboden alweer verkocht was. Soms duurt het wat langer, toch weten we voor veel boeken een nieuwe koper te vinden.

5. Goedkope studieboeken kopen

Als student en zeker nu de basisbeurs er niet meer is, wil je besparen op de aanschaf van je studieboeken. Wij maken de markt transparant door naast het aanbod op Bookmatch.nl ook het aanbod van bol.com te tonen. Zo kan je flink besparen. En kopen is 100% veilig, wij betalen een verkoper pas uit, nadat jij als koper hebt bevestigd dat een boek ontvangen is.

Nou, 5 redenen waarom Bookmatch.nl die eerste plaats verdient. Ik ben benieuwd hoe Google deze blog zal waarderen.