Studieboeken verkopen

Hoe werkt het?

 1. Voer het ISBN in van het boek dat je wilt verkopen en bepaal de prijs.
 2. Koper doet een bod, jij accepteert het bod of onderhandelt nog even.
 3. Koper betaalt via iDeal aan Bookmatch.
 4. Wij betalen je gegarandeerd binnen twee weken na verzending.

Studieboeken verkopen

Op Bookmatch.nl verkoop je eenvoudig en veilig je boeken. Eenvoudig omdat je je studieboek binnen 1 minuut te koop zet met de Bookmatch app. Veilig omdat wij garant staan voor je uitbetaling als jij op een veilige manier je boeken verzendt. Ben je klaar met een vak of met je studie en wil je je studieboeken verkopen? Plaats ze dan op Bookmatch.nl. Je verdient geld, je helpt je medestudenten én je bent groen bezig, want een andere student gebruikt je boeken nog een keer. Win win voor iedereen dus!

Deze studieboeken kan je verkopen

Van bijna alle studierichtingen en scholen of universiteiten staan boeken te koop op deze site. Welke studie je ook doet, je kunt dus je studieboeken tweedehands verkopen via Bookmatch. Wees wel eerlijk over de staat waarin je boek verkeerd. Kies voor de staat ‘als nieuw’ als je bijna niet in je boek hebt keken, het nog in plastic zit, het boek er uitstekend uitziet en er niet in is geschreven. Zet je studieboek te koop als ‘Goed’ als je het boek wel gebruikt hebt, er geen ezelsoren aan zitten en er niet in geschreven is. Je verkoopt een boek als ‘Redelijk’ als je wel in het boek geschreven hebt of gearceerd hebt. Wees eerlijk over de staat van je boek: ook als er in je boek geschreven is, zijn er altijd studenten die voor een goed prijsje je studieboek willen kopen.

Zo verkoop je snel je studieboeken

De beste manier om je boeken zo snel mogelijk te verkopen, is om ze direct na je studie te koop te zetten. Sommige boeken worden elk jaar opnieuw gedrukt. Je kunt een oude druk dan nog wel verkopen, maar hoe recenter de druk van een boek is, hoe beter. Zodra jij je studieboeken te koop hebt gezet, gaan wij op zoek naar kopers. Iedereen die jouw boek op zijn boekenlijst heeft staan, krijgt direct een mail waarin we aangeven dat jouw boek net de koop is gezet. Zo heb je soms binnen enkele minuten al je studieboek verkocht! Aan het einde van een trimester of semester en in de zomervakantie kopen de meeste studenten hun boeken. Zorg dat dan e boeken te koop staan en de kans dat je je studieboeken verkoopt is groot!

Schoolboeken en studieboeken

Op Bookmatch verkoop je ook je oude schoolboeken van Havo of Vwo. Denk bijvoorbeeld aan je Eindexamenbundels of Samengevat. Het grootste aanbod en de grootste vraag is naar studieboeken van MBO, HBO en WO. Heb jij nog studieboeken in de kast staan? Snel je gebruikte studieboeken verkopen doe je op Bookmatch.nl

FAQ

 1. Wanneer ontvang ik als verkoper mijn geld?

  We vragen een koper altijd om de ontvangst te bevestigen. Wanneer dit niet gebeurt, gaan we twee weken na verzending over tot het uitbetalen van de verkoper. Zodra een koper eerder bevestigd, gaan we dus eerder over tot uitbetalen.

 2. Voor wie zijn de verzendkosten?

  Als koper doe je een bod inclusief verzenden. Als verkoper heb je dus een boek verkocht inclusief de kosten voor verzending. Het is niet de bedoeling dat je als verkoper nadat een boek verkocht is nog extra verzendkosten vraagt. Wanneer je de prijs bepaalt, bedenk dan goed welke verzendkosten je verwacht. Dit is 4,10 voor een brievenbuspakket en 6,75 voor een normaal pakket. Bij dikkere boeken (dikker dan 3.2 centimeter) is het dus verstandig hier in je vraagprijs rekening mee te houden.

 3. Mag een koper een studieboek terugsturen?

  Ja, een koper mag een boek altijd terugsturen. Mogelijke redenen zijn dat het boek niet aan de verwachtingen voldoet, een inlogcode ontbreekt of niet meer gebruikt kan worden en soms is een verkeerd boek besteld