Hoe mag ik een boek verzenden?

Zorg voor een stevige verpakking, die ook nog eens goed dichtgeplakt is. Helaas worden boeken weleens in cadeaupapier verzonden, dat is niet stevig genoeg. En een simpele enveloppe gaat nog weleens open door een te zwaar boek. Liever dus verzenden in een doosje, er zijn speciale dozen te koop voor brievenbuszendingen. Die mogen maximaal 3.2 cm dik zijn.

Zet altijd je eigen adres en volledige naam op het pakket, mocht je boek niet bezorgd kunnen worden, dan is de kans aanzienlijk groter dat je deze weer terugkrijgt en het boek dus niet kwijtraakt.

Je mag als verkoper zelf kiezen met wie je een boek wil verzenden.

Veelal is dat via PostNL, maar DHL of DPD mogen ook, net als zelf bezorgen.

Boek verzenden via PostNL

Je kan bij ons een label kopen om een boek met PostNL te verzenden of je gaat naar een PostNL punt en regelt het daar.

Zelf bezorgen

Wij adviseren om bij zelf bezorgen een afspraak te maken met je koper, via jullie match kunnen jullie met elkaar chatten. Jij kan dan de verzending bevestigen en je koper direct de ontvangst.

Mocht dat niet lukken, bezorg het boek dan zelf en maak even een foto van de voordeur waar je het boek hebt bezorgd.

Betaling gaat altijd via Bookmatch, wij bieden de mogelijkheid dat kopers en verkopers contact kunnen hebben, maar niet om zelf de betaling te regelen.

Wij bieden alleen garantie op een zending wanneer een boek met track&trace verzonden is. Je ontvangt hier een afleverbewijsje voor.

Terug naar veel gestelde vragen