Hoe mag ik een boek verzenden?

Verpakking

Zorg voor een stevige verpakking, die ook nog eens goed dichtgeplakt is. Helaas worden boeken weleens in cadeaupapier of plastic tassen verzonden, een boek is dan onvoldoende beschermd tijdens de verzending en raakt beschadigd. En een (bubbeltjes)enveloppe scheurt regelmatig open door een te zwaar boek. Een boek kan je het beste verzenden in een doosje, er zijn speciale dozen te koop voor brievenbuszendingen. Die mogen maximaal 3.2 cm dik zijn. Zorg er ook voor dat het boek niet kan schuiven in de verpakking.

Adressen vermelden

Zet altijd je eigen adres en volledige naam op het pakket, mocht je boek niet bezorgd kunnen worden, dan is de kans aanzienlijk groter dat je deze weer terugkrijgt en het boek dus niet kwijtraakt. Zorg ook dat het adres van je koper duidelijk op de verpakking staat.

Het is de bedoeling dat je het boek opstuurt naar het huisadres van de koper. Wil je het boek toch opsturen naar een ophaalpunt overleg dat dan eerst met de koper of dat akkoord is. Je kan de koper bereiken door een bericht achter te laten in de match.

PostNL, DHL of DPD?

Je mag als verkoper zelf kiezen met wie je een boek wil verzenden. Maar wij staan alleen garant wanneer je een verzendbewijs hebt, verstuur een boek dus altijd met track&trace en lever het in bij een servicepunt, zodat je een verzendbewijs ontvangt. Dus niet in een pakketautomaat.

Boek verzenden via PostNL

De meeste verkopers kopen een PostNL label bij Bookmatch om een boek te verzenden. Voordeel is dat wij het adres van jou en van je koper direct doorgeven en de kosten voor het label achteraf verrekend worden. Mocht een boek retour gestuurd worden, dan brengen wij geen verzendkosten in rekening.

Maar je mag het ook zelf regelen bij PostNL, online betaal je dezelfde prijs, op een servicepunt is het duurder.

Zelf bezorgen

Wij adviseren om bij zelf bezorgen een afspraak te maken met je koper, via jullie match kunnen jullie met elkaar chatten. Jij kan dan de verzending bevestigen en je koper direct de ontvangst.

Mocht dat niet lukken, bezorg het boek dan zelf en maak even een foto van de voordeur waar je het boek hebt bezorgd.

Betaling gaat altijd via Bookmatch, wij bieden de mogelijkheid dat kopers en verkopers contact kunnen hebben, maar niet om zelf de betaling te regelen.

Terug naar veel gestelde vragen