Beknopte geschiedenis van het Romeinse recht 9789054544296

9789054544296 Beknopte geschiedenis van het Romeinse recht
ISBN:

9789054544296

Auteur: W.J. Zwalve
Druk:
Uitvoering: Hardcover, 156 bladzijden
Uitgever: Boom uitgevers Den Haag
Categorie: Recht algemeen
Afmetingen: 22.1 x 14 x 1.5 cm
Gewicht: 338 gram
Met illustraties: Ja
Publicatiedatum: 1 januari 2004
Verkocht dit jaar: 66 keer
Best buy
Nieuwprijs € 48.50 Tweedehands 17.49
Redelijk

Koop dit boek nieuw voor € 48.50 € 46.08
5% korting?
 • Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis
 • Meer tweedehands aanbod Beknopte geschiedenis van het Romeinse recht

  Staat van het boek
  Redelijk
  2 dagen geleden aangeboden
  "Sommige delen zijn wat gemarkeerd, verder goede staat. "
  Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
  € 17.49
  Staat van het boek
  Goed
  12 maanden geleden aangeboden
  "Bevat markeringen"
  Verkoper
  Lisanne de Vries
  Verstuurt meestal binnen 3 dagen
  Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
  € 32.49
  Staat van het boek
  Als nieuw
  9 maanden geleden aangeboden
  Verkoper
  IJsbrand van Geel
  Verstuurt meestal binnen 4 dagen
  Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
  € 37.49
  Staat van het boek
  Als nieuw
  12 maanden geleden aangeboden
  Verkoper
  shani ben yakar
  Verstuurt meestal binnen 6 dagen
  Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
  € 44.48

  Nieuwe studieboeken

  Staat van het boek
  Nieuw
  Aanbieder
  Bookmatch
  Gratis verzonden!
  Wordt verzonden op 22-5
  Prijs (Incl. Servicebijdrage en verzendkosten
  € 48.50 € 46.08

  Meer over Beknopte geschiedenis van het Romeinse recht

  Beknopte geschiedenis van het Romeinse recht (9789054544296)

  Het Romeinse recht is de ruggengraat geweest van vele moderne westerse rechtsstelsels, en de invloed ervan is vandaag de dag nog steeds merkbaar. Het boek "Beknopte geschiedenis van het Romeinse recht" met ISBN 9789054544296 biedt lezers een diepgaande blik op de ontwikkeling, evolutie en invloed van dit recht door de eeuwen heen.

  Ontstaan en vroege ontwikkeling

  In de beginfase van het Romeinse koninkrijk was het recht voornamelijk gebaseerd op religieuze gebruiken en gewoontes. Het boek duikt diep in deze periode en geeft een duidelijk overzicht van hoe de vroege Romeinse samenleving haar conflicten oploste. Lezers krijgen inzicht in de overgang van mondelinge tradities naar de eerste geschreven wetten, zoals de Twaalf Tafelen.

  De Republikeinse Periode

  De auteur schetst vervolgens een beeld van de republikeinse periode, een tijd waarin het Romeinse recht aanzienlijke verfijningen en veranderingen onderging. Deze periode zag de opkomst van juristen, juridische scholen en de eerste vormen van systematische juridische theorie. Het boek besteedt speciale aandacht aan de rol van de praetor, die door zijn edicten aanzienlijk bijdroeg aan de ontwikkeling van het Romeinse recht.

  Het Principe en het Keizerrijk

  Tijdens het principaat en het keizerrijk ontwikkelde het Romeinse recht zich verder. Keizers speelden een actievere rol in het vormgeven van het recht door middel van edicten, rescripten en constituties. Het boek verkent hoe het keizerlijk recht de basis legde voor wat later bekend zou worden als het Corpus Juris Civilis, een van de meest invloedrijke juridische teksten in de geschiedenis.

  Het Corpus Juris Civilis en Justinianus

  Een van de hoogtepunten van het boek is de gedetailleerde analyse van het Corpus Juris Civilis. Dit compendium van Romeins recht, samengesteld onder keizer Justinianus, vormde de basis voor veel van het moderne continentale recht. Het boek behandelt niet alleen de inhoud van deze teksten, maar gaat ook in op de context, het doel en de langetermijneffecten ervan.

  Invloed op de middeleeuwen en de moderne tijd

  De erfenis van het Romeinse recht stopte niet na de val van het Romeinse rijk. Dit boek gaat diep in op hoe het Romeinse recht de basis werd voor de canonieke wet en hoe het de ontwikkeling van middeleeuwse en moderne Europese rechtssystemen beïnvloedde. Met name de heropleving van het Romeinse recht tijdens de Renaissance en de impact ervan op de ontwikkeling van het moderne burgerlijk recht krijgen aandacht.

  Wat maakt dit boek uniek? 

  Tussen de vele boeken over het Romeinse recht onderscheidt "Beknopte geschiedenis van het Romeinse recht" zich opmerkelijk. Waar de meeste werken zich beperken tot een oppervlakkige verkenning, duikt dit boek dieper en belicht het de nuances en subtiele veranderingen die door de eeuwen heen plaatsvonden. De auteur combineert grondig academisch onderzoek met een toegankelijke schrijfstijl, waardoor zowel experts als leken de complexiteit van het Romeinse recht kunnen waarderen.

  Daarnaast biedt het boek ook unieke inzichten in de manier waarop het Romeinse recht interageerde met politieke, sociale en culturele veranderingen binnen het rijk. Deze holistische benadering, waarbij recht niet enkel als een geïsoleerd onderwerp wordt behandeld, maar in relatie tot de bredere Romeinse wereld, maakt dit werk onmisbaar voor iedereen die een diepgaand begrip van het onderwerp nastreeft.

  Bestel vandaag nog bij Bookmatch 

  "Beknopte geschiedenis van het Romeinse recht" is niet zomaar een geschiedenisboek. Het is een grondige en diepgaande analyse van het Romeinse recht, van zijn vroegste wortels tot zijn blijvende invloed op de moderne wereld. Voor iedereen die geïnteresseerd is in rechtsgeschiedenis, of simpelweg in de fundamenten van het westerse denken, is dit boek een must-read. Voor de geïnteresseerden biedt Bookmatch deze titel aan, nieuw of tweedehands. Duik in de fascinerende wereld van het Romeinse recht en ontdek hoe het de wereld heeft vormgegeven zoals wij die nu kennen.


  9789054544296 Tweedehands

  Beknopte geschiedenis van het Romeinse recht is geschreven door W.J. Zwalve. Dit is druk 1 welke is uitgebracht in het Nederlands en de uitgever is Boom uitgevers Den Haag. De uitgever heeft het boek uitgebracht op 1 januari 2004 onder ISBN nummer 9789054544296 in de vorm van een hardcover met de afmetingen 22.1 x 14 x 1.5 cm. Het boek heeft 156 pagina's, weegt 338 gram en bevat wel illustraties. Het boek valt onder de categorie Recht algemeen en is daarmee een studieboek. Beknopte geschiedenis van het Romeinse recht wordt 4 keer aangeboden op Bookmatch.nl. En het boek is in het afgelopen jaar al 76 keer verkocht.Wil je dit boek zelf kopen? Dan kan dat al vanaf € 17.49. Aarzel niet, klik op de blauwe knop en schaf meteen jouw tweedehands boek aan. Op zoek naar meer aanbod? Bovenaan deze pagina vind je meer aanbieders van dit boek. Zo betaal jij nooit te veel voor jouw studieboeken. Bookmatch.nl is met een 9.2/10 uit meer dan 19.000 reviews, een bewezen staat van dienst op het gebied van alles omtrent studieboeken!