Televisiestudies 9789059317642

9789059317642-Televisiestudies
ISBN: 9789059317642
Druk: 2
Uitvoering: Paperback
Uitgever: Boom Lemma Uitgevers

Televisiestudies wordt 2 keer aangeboden op Bookmatch. Wil je dit boek kopen? Je kunt direct de vraagprijs betalen. Of je doet een bod en gaat in onderhandeling met een van de verkopers van Televisiestudies.

Best buy
Tweedehands 22.99
Redelijk
  • Je betaalt veilig aan Bookmatch via iDEAL iDEAL logo

  • Boek niet naar wens, stuur het terug.
  • 13093 klanten geven een 9.1 gemiddeld, en maar liefst 98% beveelt ons aan

Meer tweedehands aanbod Televisiestudies

Klik op "Kopen" om Televisiestudies in je winkelmandje te doen. Dit boek is dan een half uur voor je gereserveerd. Klik op "bieden" om met de verkoper van Televisiestudies te onderhandelen over de prijs.

Staat van het boek
Redelijk
6 maanden geleden aangeboden
"Boek is gebruikt maar nog in erg goede staat. Gemarkeerde teksten in het boek aanwezig. "
Verkoper
Lisa Fluttert
Verstuurt meestal binnen 2 dagen
Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
€ 14.99
Staat van het boek
Redelijk
3 maanden geleden aangeboden
"Er staan een paar kleine arceringen in het boek. Verder netjes."
Verkoper
Iris Vreekamp
Verstuurt meestal binnen 3 dagen
Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
€ 22.99

Meer over Televisiestudies

Televisiestudies is de opvolger van Inleiding televisiestudies, de eerste Nederlandstalige introductie op dit sterk gegroeide vakgebied. Televisie is nog altijd het grootste alles-in-één medium. Het biedt vermaak, debat en informatie. Het houdt ons op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt in kaders die ons vriendelijk uitnodigend toch graag een bepaalde kant op sturen. Hoe voorziet televisie ons van wereldbeelden en hoe helpt het medium ons onszelf te herkennen als een bepaald soort persoon, burger of consument?
Het eerste deel van Televisiestudies biedt theoretische handvatten die voortkomen uit het internationale perspectief van cultural studies. In het deel daarna gebruiken de auteurs datzelfde kader om televisie heel praktisch te bespreken. Televisieproductie komt dan aan de orde, maar ook de discussie over de macht van het medium en over de vraag of kijkers nu wel of niet kwetsbaar zijn. Omdat we gewend zijn televisie te herkennen in kenmerkende genres, gaat het vervolgens over 'make-over' programma's, over sport op tv en over televisie voor kinderen. Het vierde deel beziet televisie als het mondiale medium dat het eigenlijk al heel lang is. Zo leent televisie wereldwijd genres en 'formats' bij de buren, en beheersen Amerikaanse televisiemakers het geheim om de rest van de wereld het gevoel te geven voor ons allemaal te spreken. Hoe het zit met de handel in formats en hoe het moet met de journalistiek in een gemondialiseerde en snel veranderende wereld, zijn de andere onderwerpen in dit deel van het boek. Televisiestudies eindigt met een beknopte geschiedenis van televisie in Nederland, een waar jongensboek, en een blik op de toekomst van het medium.
Televisiestudies is bedoeld voor studenten media, communicatie- en cultuurstudies, en voor iedereen die in televisie geïnteresseerd is.

Joke Hermes is lector Media, Cultuur en Burgerschap aan de hogeschool Inholland, en doceert daarnaast televisiestudies aan de afdeling Media en Cultuur van de Universiteit van Amsterdam.
Maarten Reesink doceert televisiestudies aan de afdeling Media en Cultuur van de
Universiteit van Amsterdam.