Communiceren met kinderen en jeugdigen 2 - Ik heb ook wat te vertellen 9789088507069

9789088507069-Communiceren-met-kinderen-en-jeugdigen-2---Ik-heb-ook-wat-te-vertellen
Auteur: Martine Delfos
ISBN: 9789088507069
Druk: 10
Uitvoering: Paperback
Uitgever: SWP Uitgeverij B.V.

Communiceren met kinderen en jeugdigen 2 - Ik heb ook wat te vertellen wordt 4 keer aangeboden op Bookmatch. En het Communiceren met kinderen en jeugdigen 2 - Ik heb ook wat te vertellen boek is dit jaar al 10 keer verkocht. Wil je dit boek kopen? Je kunt direct de vraagprijs betalen. Of je doet een bod en gaat in onderhandeling met een van de verkopers van Communiceren met kinderen en jeugdigen 2 - Ik heb ook wat te vertellen.

Best buy
Nieuwprijs € 31.00 Tweedehands 29.99
Goed
  • Je betaalt veilig aan Bookmatch via iDEAL iDEAL logo
  • Je bespaart € 1.01 op dit boek

  • Boek niet naar wens, stuur het terug.
  • 13093 klanten geven een 9.1 gemiddeld, en maar liefst 98% beveelt ons aan

Koop dit boek nieuw voor € 31.00
5% korting?
  • Wordt gratis verzonden op 23-5

Meer tweedehands aanbod Communiceren met kinderen en jeugdigen 2 - Ik heb ook wat te vertellen

Klik op "Kopen" om Communiceren met kinderen en jeugdigen 2 - Ik heb ook wat te vertellen in je winkelmandje te doen. Dit boek is dan een half uur voor je gereserveerd. Klik op "bieden" om met de verkoper van Communiceren met kinderen en jeugdigen 2 - Ik heb ook wat te vertellen te onderhandelen over de prijs.

Staat van het boek
Goed
1 week geleden aangeboden
"Boek is circa 6 weken gebruikt, kaft heeft wat gebruikssporen."
Verkoper
Melissa van Wengerden
Verstuurt meestal binnen 2 dagen
Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
€ 29.99
Staat van het boek
Als nieuw
3 maanden geleden aangeboden
Verkoper
Michèle Philipsen
Verstuurt meestal binnen 4 dagen
Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
€ 29.99
Staat van het boek
Als nieuw
5 maanden geleden aangeboden
"boek is nog nieuw, nooit ingekeken"
Verkoper
Bianca de Vries
Verstuurt meestal binnen 3 dagen
Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
€ 31.79
Staat van het boek
Als nieuw
2 weken geleden aangeboden
Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
€ 31.98

Nieuwe studieboeken

Staat van het boek
Nieuw
Aanbieder
Bookmatch
Gratis verzonden!
Wordt verzonden op 23-5
Prijs (Incl. Servicebijdrage en verzendkosten
€ 31.00 € 29.45

Wellicht staan deze boeken ook op je lijst


Meer over Communiceren met kinderen en jeugdigen 2 - Ik heb ook wat te vertellen

Pubers willen hun hersens gebruiken, volwassenen zijn bang dat ze dat niet doen.

Pubers zijn meesters in communicatie, meedogenloos afstraffend als je niet echt in contact met hen treedt. Echt communiceren met pubers is dynamisch en verrijkend, maar je moet wel de juiste houding aannemen en de juiste toon aanslaan.

In haar boek Ik heb ook wat te vertellen! beschrijft Martine Delfos hoe je met pubers en adolescenten in gesprek kunt komen. De socratische wijze van communiceren zet de hersens van pubers op aan. Dat is noodzakelijk omdat hun hersens vaak uitvallen alsof ze last hebben van een stroomstoring. Ouders moeten leren een stapje terug te doen in het contact met de puber. Ze zijn vrij plotseling niet meer de belangrijksten in het leven van hun kind. De ouder-kind relatie krijgt een geheel andere vorm, waarin iedereen opnieuw zijn of haar plaats moet vinden.

Ik heb ook wat te vertellen! is een helder geschreven boek, dat met vele voorbeelden de wereld van de puber op indringende wijze ontsluit. Het geeft handvatten in communicatie met, en opvoeding van pubers en adolescenten. Ook is het een uitstekend hulpmiddel om hun leefwereld te leren begrijpen. De logische opbouw en de vele oefeningen maken het boek geschikt als leerboek in opleidingen voor mensen die met jongeren werken, van leerkracht of politieagent tot therapeut.

Ik heb ook wat te vertellen! is deel 2 in een serie van twee boeken over communicatie: Communiceren met kinderen en jeugdigen. Deel 1 gaat over communiceren met kinderen: Luister je wel naar míj? Gespreksvoering met kinderen tussen vier en twaalf jaar.

Dr. Martine F. Delfos is psycholoog/therapeut/wetenschapper en is onder andere gespecialiseerd in het werken met meervoudig getraumatiseerde kinderen en volwassenen. Zij werkt onder andere binnen de jeugdhulpverlening en verzorgt nascholing aan psychologen, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders.

Uit het voorwoord van Prof. Luc Stevens: Martine Delfos verstaat de[ze] kunde en kunst, als therapeut, als raadgever van opvoeders, als voorvechtster van de rechten van het kind, als auteur en als wetenschapper. Ze is praktisch en gefundeerd tegelijk in haar tekst en bovenal geëngageerd. Dat laatste zal de lezer van de eerste tot de laatste regel herkennen.