Ontwikkelingsgerontologie 9789089539991

9789089539991-Ontwikkelingsgerontologie
Auteur: Jan Willem de Graaf, Maryke Tieleman
ISBN: 9789089539991
Druk: 2
Uitvoering: Paperback
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam

Ontwikkelingsgerontologie wordt 1 keer aangeboden op Bookmatch. En het Ontwikkelingsgerontologie boek is dit jaar al 4 keer verkocht. Wil je dit boek kopen? Je kunt direct de vraagprijs betalen. Of je doet een bod en gaat in onderhandeling met een van de verkopers van Ontwikkelingsgerontologie.

Best buy
Nieuwprijs € 43.95 Tweedehands 43.99
Als nieuw
  • Je betaalt veilig aan Bookmatch via iDEAL iDEAL logo

  • Boek niet naar wens, stuur het terug.
  • 13102 klanten geven een 9.1 gemiddeld, en maar liefst 98% beveelt ons aan

Koop dit boek nieuw voor € 43.95
  • Wordt gratis verzonden op 27-5

Meer tweedehands aanbod Ontwikkelingsgerontologie

Klik op "Kopen" om Ontwikkelingsgerontologie in je winkelmandje te doen. Dit boek is dan een half uur voor je gereserveerd. Klik op "bieden" om met de verkoper van Ontwikkelingsgerontologie te onderhandelen over de prijs.

Staat van het boek
Als nieuw
1 week geleden aangeboden
Verkoper
Cato Nijman
Verstuurt meestal binnen 2 dagen
Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
€ 43.99

Nieuwe studieboeken

Staat van het boek
Nieuw
Aanbieder
Bookmatch
Gratis verzonden!
Wordt verzonden op 27-5
Prijs (Incl. Servicebijdrage en verzendkosten
€ 43.95

Meer over Ontwikkelingsgerontologie

Mensen worden gemiddeld steeds ouder. Hierdoor komt er (terecht) steeds meer aandacht voor de gerontologie. Ontwikkelingsgerontologie is een basiswerk dat daarop aansluit. In dit boek is neuropsychologisch en psychosociaal ouder worden beschreven als een combinatie van gedrag, ontwikkeling en brein. De aandacht gaat daarbij uit naar de kwaliteiten die met de jaren komen, zoals ervaringswijsheid en een gevoel voor hoofd- en bijzaken.

Ontwikkelingsgerontologie is een toegankelijke kennismaking met de gerontologie. Het is het enige Nederlandstalige ontwikkelingspsychologieboek dat de ouderdomsfase centraal stelt. Het boek beschrijft verouderen als een levenslang, dynamisch proces. De auteurs benaderen het thema veroudering daarbij vanuit een ontwikkelingsperspectief, niet als een proces van ziekte en verval. Het is een perspectief dat benadrukt wat iemand met functieverlies of aandoeningen wél kan.

Over de inhoud
In het boek staan diverse visies op verouderen en leeftijdsgerelateerde veranderingen. Ook besteedt het aandacht aan ouder worden op de werkvloer en aan pathologische veroudering. Daarnaast vindt u hierin informatie over ouderdomsklachten en verliessituaties. Met welke interventiemogelijkheden en copingstrategieën kunnen ouderen een nieuwe draai geven aan hun leven? Dankzij de vele casussen laat u uw lesstof tot leven komen en kunnen uw studenten oefenen met de opdrachten.

Nieuwe druk completer en duidelijker
De auteurs hebben deze tweede druk zorgvuldig herzien en hierbij een duidelijkere link met ontwikkelingspedagogiek gelegd. Ook hebben ze verschillende nieuwe thema's toegevoegd. Ze bespreken in de nieuwe uitgave thema's als pensionering en ondernemerschap, eenzaamheid en woonsituaties, euthanasie en somatiek zoals het omgaan met kanker (als chronische ziekte) en hartfalen. Tot slot besteden de auteurs meer aandacht aan 'Shifting Identity' en zingeving.

Doelgroep
Tweede- en derdejaars hbo-studenten. Daarnaast is het een aanrader als u geïnteresseerd bent in levenslange ontwikkeling. Het boek is passend studiemateriaal voor vakgebieden zoals:
* Toegepaste psychologie
* Maatschappelijk werk en dienstverlening
* Verpleegkunde (secundair)
* Fysiotherapie (secundair)