Hoe een examenbundel helpt bij examenstress

We moeten er allemaal een keer aan geloven: de examens. Niet bepaald de leukste tijd, maar hoe lekker als het er eenmaal op zit. Een paar weken bikkelen, maar dan ben je er ook vanaf. In de examenperiode moet je vaak voor een aantal vakken tegelijk leren, omdat de examens vlak na elkaar gemaakt moeten worden. Zoveel stof in een korte tijd in je hoofd stampen, dat kan best lastig zijn. Zeker als je door de bomen het bos niet meer ziet. Om jou hier een beetje bij te helpen, is de examenbundel uitgevonden. Beste uitvinding ooit als je het mij vraagt! In deze blog vertel ik je wat een examenbundel is, hoe je deze kunt gebruiken en niet onbelangrijk: waar je ‘m kunt kopen! Lees je mee?

Wat is een examenbundel?

Eigenlijk zegt de naam het al: een bundel van alles wat je moet weten voor je examens. Je kunt natuurlijk alle boeken doorlezen en zelf filteren wat belangrijk is om te weten voor je examen, maar hoe handig is het als dit al voor jou gedaan is? In een examenbundel vind je alles wat je moet weten, per vak. Een groot voordeel aan een examenbundel is dat je kunt oefenen met de lesstof en ervaren hoe is om een examen te maken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

De voordelen

Het grootste voordeel van een examenbundel is dat je kunt oefenen met de lesstof. Op deze manier blijft het vaak toch iets beter hangen dan wanneer je de stof alleen leest. De examenbundel staat vol met oefenvragen. Maar niet zomaar vragen, dit zijn vragen die ooit op het tentamen zijn voorgekomen. De onbelangrijke stof is er uitgefilterd waardoor je alleen leert wat je moet leren. Daarnaast vind je in de bundel ook veel woordenlijsten en handige tips voor je examens.

Tweedehands

Een examenbundel kun je voor een bepaald vak kopen. Zo is er bijvoorbeeld ‘havo Nederlands’ of ‘vwo Natuurkunde’. Voor elke opleiding kun je wel een bundel vinden, want deze zijn beschikbaar voor vmbo, mavo, havo en vwo. Grote kans dat er iets voor jou tussen zit, dus! Je kunt een nieuwe bestellen, maar mijn tip is om de bundel tweedehands aan te schaffen. Het is tenslotte een boek je die alleen in de examenperiode zal gebruiken, dus als het goed is eenmalig. Zonde om hier veel geld voor te betalen, toch? En niet te vergeten: het is veel beter voor het milieu om een boek nog een tweede leven te geven.

Veel succes met de examens, je kan het!

Door Marianne op 17 februari 2021