SPSS met Syntax 9789023245278

9789023245278-SPSS-met-Syntax
Auteur: M. te Grotenhuis, C. Visscher
ISBN: 9789023245278
Druk: 2
Uitvoering: Paperback
Uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van

SPSS met Syntax wordt 2 keer aangeboden op Bookmatch. En het SPSS met Syntax boek is dit jaar al 4 keer verkocht. Wil je dit boek kopen? Je kunt direct de vraagprijs betalen. Of je doet een bod en gaat in onderhandeling met een van de verkopers van SPSS met Syntax.

Best buy
Nieuwprijs € 17.00 Tweedehands 14.98
Als nieuw
  • Je betaalt veilig aan Bookmatch via iDEAL iDEAL logo
  • Je bespaart € 2.02 op dit boek

  • Boek niet naar wens, stuur het terug.
  • 13097 klanten geven een 9.1 gemiddeld, en maar liefst 98% beveelt ons aan

Koop dit boek nieuw voor € 17.00
5% korting?
  • Wordt verzonden op 27-5

Meer tweedehands aanbod SPSS met Syntax

Klik op "Kopen" om SPSS met Syntax in je winkelmandje te doen. Dit boek is dan een half uur voor je gereserveerd. Klik op "bieden" om met de verkoper van SPSS met Syntax te onderhandelen over de prijs.

Staat van het boek
Als nieuw
3 weken geleden aangeboden
"Boek is bijna niet gebruikt, dus ziet er nog als nieuw uit."
Verkoper
Elyne Massier
Verstuurt meestal binnen 1 dag
Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
€ 14.98
 
 
Staat van het boek
Goed
2 maanden geleden aangeboden
"Lichte gebruikssporen."
Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
€ 14.99

Nieuwe studieboeken

Staat van het boek
Nieuw
Aanbieder
Bookmatch
Verzendkosten: € 1.95
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Prijs (Incl. Servicebijdrage en verzendkosten
€ 17.00 € 16.15

Wellicht staan deze boeken ook op je lijst


Meer over SPSS met Syntax

"Het statistische programma SPSS is erg populair, wat onder andere komt door de toepassing van gebruikersvriendelijke menu’s.
Tijdens het menugebruik worden de uitgevoerde bewerkingen en analyses echter vaak niet vastgelegd. Daardoor is het lastig naderhand te controleren wat men precies (fout) heeft gedaan en bovendien wordt het herhalen van alle handelingen op deze manier een moeizaam karwei. Daarnaast zijn de menu’s noodzakelijkerwijs beperkt in de mogelijkheden. Vandaar dat veel gebruikers van SPSS werken met zogenaamde syntaxbestanden waarin alle handelingen om de gegevens te bewerken en te analyseren zijn opgeslagen. Deze werkwijze biedt naast de toegenomen mogelijkheden het voordeel dat de bewerkingen en de statistische analyses controleerbaar en eenvoudig herhaalbaar zijn.

SPSS met Syntax geeft een overzicht van de meest gangbare commando’s en is zoveel mogelijk opgezet als een collectie losse paragrafen, waarin snel specifieke informatie gevonden kan worden. Enige basiskennis van SPSS, zoals bijvoorbeeld beschreven in Basiscursus SPSS, is wel vereist. Uit deze publicatie is het didactische principe overgenomen, namelijk het zelfstandig uitvoeren van computerhandelingen met behulp van voorbeeldbestanden waarbij de belangrijkste uitkomsten zijn weergegeven ter controle.

In SPSS met Syntax wordt weinig aandacht besteed aan de statistische theorie. Dit wordt in de uitgave Statistiek als hulpmiddel uitvoerig besproken aan de hand van gegevens uit grootschalig onderzoek. Er wordt geen wiskundige kennis verondersteld. Statistical tools is de Engelstalige variant ervan.

Manfred te Grotenhuis is universitair docent Kwantitatieve Analysetechnieken en Chris Visscher is universitair docent Statistiek. Beide auteurs zijn werkzaam bij de sectie Methoden & Technieken van de Radboud Universiteit Nijmegen.

In de tekst wordt gebruik gemaakt van diverse databestanden, deze zijn hier te downloaden: bestanden SPSS met Syntax.

Op het internet is een site (http://www.ru.nl/methodenentechnieken/syntax/home) beschikbaar waar voorbeelden van specialistische commando’s zijn te vinden die in dit boek niet behandeld konden worden.Manfred te Grotenhuis is winnaar van de Facultaire Onderwijsprijs 2009 van de Radboud Universiteit Nijmegen voor beste onderwijsinnovatie.
Lees meer...Tweejaarlijkse Universitaire Onderwijsprijs voor Manfred te Grotenhuis
Dr. Manfred te Grotenhuis heeft de Universitaire Onderwijsprijs 2010 gewonnen.
Deze tweejaarlijkse prijs heeft als doel bij te dragen aan de kwaliteitsverbetering van het onderwijs en richt zich op de beloning van persoonlijke en excellente onderwijsprestaties van docenten werkzaam bij de Radboud Universiteit Nijmegen.
Manfred te Grotenhuis bezit uitstekende onderwijskwaliteiten en heeft een groot vermogen om hedendaags onderzoek in te passen in de 7 cursussen op het gebied van de kwantitatieve analysetechniek (bachelor 1-3, master en research master). Hij heeft 4 populaire leerboeken over statistiek geschreven die op meerdere Nederlandse en buitenlandse universiteiten worden gebruikt. Een van zijn studenten meende dat het ‘niet te geloven is dat zo’n saai vak als statistiek zo interessant kan zijn!’.


"