Ethiek in sociaal werk 9789043033916

9789043033916-Ethiek-in-sociaal-werk
ISBN: 9789043033916
Druk: 3
Uitvoering: Paperback
Uitgever: Pearson Benelux B.V.

Ethiek in sociaal werk wordt 3 keer aangeboden op Bookmatch. En het Ethiek in sociaal werk boek is dit jaar al 11 keer verkocht. Wil je dit boek kopen? Je kunt direct de vraagprijs betalen. Of je doet een bod en gaat in onderhandeling met een van de verkopers van Ethiek in sociaal werk.

Best buy
Nieuwprijs € 40.95 Tweedehands 39.99
Als nieuw
  • Je betaalt veilig aan Bookmatch via iDEAL iDEAL logo
  • Je bespaart € 0.96 op dit boek

  • Boek niet naar wens, stuur het terug.
  • 13097 klanten geven een 9.1 gemiddeld, en maar liefst 98% beveelt ons aan

Koop dit boek nieuw voor € 40.95
5% korting?
  • Wordt gratis verzonden op 24-5

Meer tweedehands aanbod Ethiek in sociaal werk

Klik op "Kopen" om Ethiek in sociaal werk in je winkelmandje te doen. Dit boek is dan een half uur voor je gereserveerd. Klik op "bieden" om met de verkoper van Ethiek in sociaal werk te onderhandelen over de prijs.

Staat van het boek
Als nieuw
1 week geleden aangeboden
Verkoper
Anne Kamoen
Verstuurt meestal binnen 3 dagen
Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
€ 39.99
Staat van het boek
Goed
1 week geleden aangeboden
Verkoper
Noa Hart
Verstuurt meestal binnen 10 dagen
Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
€ 39.99
Staat van het boek
Als nieuw
8 maanden geleden aangeboden
"Het boek is maar een paar keer open geweest!"
Verkoper
Sander IJsselstein
Verstuurt meestal binnen 4 dagen
Prijs (Incl. servicebijdrage en verzendkosten)
€ 40.99

Nieuwe studieboeken

Staat van het boek
Nieuw
Aanbieder
Bookmatch
Gratis verzonden!
Wordt verzonden op 24-5
Prijs (Incl. Servicebijdrage en verzendkosten
€ 40.95 € 38.90

Wellicht staan deze boeken ook op je lijst


Meer over Ethiek in sociaal werk

Maatschappelijk werkers, sociaalpedagogisch hulpverleners, pedagogen en cultureel werkers verlenen hulp en diensten aan mensen die kwetsbaar zijn. Hierbij spelen normen en waarden een grote rol. Ethiek in sociaal werk behandelt de belangrijkste ethische begrippen en legt de relatie met de verschillende beroepscodes op dit gebied.

In het eerste deel wordt de theoretische basis gelegd: de student leert aan de hand van een stappenplan ethische dilemma's analyseren en verantwoorde keuzes maken. Het tweede deel gaat in op beroepsgerichte ethiek. Elk hoofdstuk bevat realistische casussen die studenten aanknopingspunten bieden om morele problemen zorgvuldig te analyseren en professionele keuzes te verantwoorden. Daarnaast kunnen zij met de individuele en groepsopdrachten actief een professionele moraal ontwikkelen.

In deze geactualiseerde derde editie wordt aandacht besteed aan nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de opkomst van de participatiesamenleving en de relevantie daarvan voor sociaal werk, veranderingen in de samenwerking in sociale wijkteams, de komst van de 'T-shaped professional' en de grote rol van sociale netwerken en vrijwilligers. Deze ontwikkelingen leiden tot nieuwe ethische vragen. Ook komen in deze editie onder meer de 'Beroepscode voor de Jeugdzorgwerker' en vormen van moreel beraad aan bod.

Ethiek in sociaal werk is geschreven voor hbo-studenten in alle sociaalagogische opleidingen. Door deze brede opzet leren zij over de grenzen van hun eigen vakgebied te kijken.

Dit boek wordt geleverd met een toegangscode voor Pearson MyLab. Op de website www.pearsonmylab.nl staat voor zowel studenten als docenten aanvullend studie- en lesmateriaal, zoals kennisvragen, een begrippentrainer en weblinks.

Jacquelien Rothfusz is gepromoveerd bij de onderzoeksgroep Praktische fi losofi e van de Rijksuniversiteit Groningen en is ruim twintig jaar werkzaam als docent psychologie, fi losofi e en beroepsethiek aan de Hanzehogeschool Groningen bij de opleidingen Inrichtingswerk, Maatschappelijk Werk, Social Work en Toegepaste Psychologie. Zij is auteur van onder meer Ethiek in de psychologie.