Zo krijg je de hoogste korting op je studieboeken

Door Marianne op 20 augustus 2018

Dit weekend sprak ik met iemand die haar studieboeken bij de studentenvereniging ging bestellen. Daar kreeg ze wel 10% korting! Voor nieuwe studieboeken is dat een prima deal, maar wist je dat je diezelfde boeken tweedehands kan kopen met korting tot wel 80%? Dat is toch een veel betere deal?!

Korting op tweedehands studieboeken

Natuurlijk zijn er voor- en nadelen aan tweedehands studieboeken. En soms ontkom je er niet aan om je boeken nieuw te kopen. Maar als het effe kan, koop je studieboeken dan gewoon tweedehands. Koop je bij Bookmatch tweedehands studieboeken, dan zie je direct wat je korting is:


Zo koop je ‘Leren communiceren’ met 25% korting en het 'Via Handboek' met 50% korting. Dit zijn behoorlijk populaire boeken op Bookmatch. En kijk eens bij wat duurdere boeken zoals 'Biochemistry'. Je bespaart tot wel 84% op dit boek! En 'Het Geneesmiddel' kost nieuw 73.50 euro, maar bij Bookmatch bespaar je 51%. En wat dacht je van 'Grays Anatomy'? Nieuw 70,75 en tweedehands al voor 44,95!

Nog meer korting op je studieboeken? Ga onderhandelen!

Bij Bookmatch kan je onderhandelen over de prijs van je studieboeken. Vorig jaar deden we een onderzoek waaruit blijkt dat onderhandelaars ook nog eens 20% van de prijs afhalen. Het is dus best de moeite waard om niet direct de vraagprijs te betalen, maar eerst een bod te doen.

Ook altijd korting op nieuwe studieboeken!

De prijs van nieuwe studieboeken is in elke winkel hetzelfde. Dat is wettelijk zo geregeld. En wat in diezelfde wet ook geregeld is, is dat studenten korting krijgen op hun studieboeken. Standaard 5%. En als je als studentenvereniging afspraken maakt, dan kan je tot maximaal 10% korting krijgen. Best goed geregeld dus!

Vind in 3 stappen de goedkoopste studieboeken

Nog boeken nodig voor het nieuwe studiejaar? In deze 3 stappen koop je tweedhands studieboeken met de hoogste korting!

  1. Koop niet direct: wacht op de goedkoopste aanbieder
  2. Koop zoveel mogelijk boeken tegelijk: doe de Optimatch
  3. Onderhandel over de prijs

 

Succes met studieboeken kopen!